Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
01.04.2014. u 14:00

Na gledanijoj Novoj TV Marija Miholjek ima se vremena toplo smiješiti, a Romina Knežić treptati okicama

Otkad ga je zapao udarni termin, Đurica Drobac je posijedio, Stipe Alfier izgleda kao da će vam iskočiti iz ekrana ravno u dnevnu sobu, a Sanja Mikleušević Pavić uspijeva izvući profesionalni smiješak na kraju dnevnika kojim kao da priznaje "hvala Bogu, i ovom je mučenju došao kraj". Razumljivo, ljudi su pod stresom. Javnost očekuje više, šefovi su nezadovoljni. Smjena puše za vratom.

U prisavskim se kuloarima šapuće kako vrhuška priprema drukčiji i ambiciozniji dnevnik kojim će napokon potući žilavu konkurenciju s Nove. Priča se kako ovaj put neće srljati s promjenama. Fino. Samo da se ne dogodi neko novo otkrivanje tople vode ili revolucioniranje zanata. Naravno, neuspjeh HTV-ovog dnevnika pripisuje se prisavskom priklanjanju vjetrokazu s Markova trga, a u politički motiviranim rošadama i panici zbog konkurencije, profesija lako padne kao kolateralna žrtva.

Ipak, zašto HTV ne bi na primjer opet ustoličio voditelje, a urednike ostavio iza kamera? Kao što to rade u Dnevniku Nove, koji se diči visokom gledanošću, pa se Marija Miholjek ima vremena toplo smiješiti, a Romina Knežić treptati okicama. Nije li takva organizacija dnevnika upravo u tradiciji Zagrebačke televizije i njezinih legendarnih spikera, ili nas je toliko strah svake sličnosti s bivšim režimom da se to ne usudimo priznati? Valjalo bi mijenjati i termin Dnevnika, ili barem vratiti Temu dana u 19.15 i s njom vehementnog Branimira Bilića, kad je već Danko Družijanić zbrinut.

Za koncepcijsko osvježenje možda bi bilo dovoljno posuditi elemente Hrvatske uživo koja ne zanemaruje lokalne teme i interese živih ljudi.

PLUS:

Josip Leko urgirao je da se referendum o ćirilici stavi na dnevni red Sabora, zamijećeno je u RTL-u Danas. I tako se prvi put promolio iz Milanovićeve sjene...

MINUS:

Tko zna koji put zadnjih dana i u Regionalnom dnevniku K. Kušec čuli smo da je paški sir Gligora osvojio svjetsko zlato. Jesu li dobre vijesti toliko rijetke?

Komentara 2

Avatar tituš
tituš
14:13 01.04.2014.

Treba potjerati Radmana koji treba za sobom u lancu povući jugofilski indoktrinirani ideologizirani kadar, televiziju raskužiti, deratizirati i dezinficirati, po potrebi čak i potpuno novu osnovati. Zamislite jednog Alfiera koji u prime time terminu zaključuje dnevnik svojim političkim ideologijski usmjerenim komentarom i usporedbom s Londonom, pljujući i vrijeđajući narod koji je donio odluku na referendumu, onakvu kakvu je želio! Nema sreće na HTV-u, a čini se na drugima još i gore je!

Avatar imotska115
imotska115
14:57 01.04.2014.

Nema tu intuzijazma na nasin televizijama sve dok su oni pod pritiskom Vlade iz pantovcaka. Bilo bi im najbolje da oni sami pogledaju CNN i BBC da se malo nauce kako normalo pricati na drzavnoj TV da u isto vrijeme ne vredaju lijevu ili desnu stranu, a i gradane Hrvatske. To je sve nalog jednomisljenika.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije