Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VIŠAK U BLAGAJNI?

'Zašto određuju cijene na 99 lipa, a nema kovanice od jedne lipe da nam vrate? To je krađa'

Ilustracija
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
31.07.2019.
u 10:37

Dubrovčanin je istaknuo kako inspekcija to ignorira te da mora postojati višak u blagajnama.

Ovih dana ne jenjava priča o cijenama koje su znatno porasle za vrijeme sezone i o najavama novih poskupljenja. Tako su se i građani počeli buniti protiv toga pa je i ovaj Dubrovčanin iskoristio priliku da pojasni svoje nedoumice. Naime, obratio se javnosti s ciljem da istakne svoju zabrinutost oko cijena koje se zaokružuju na lipu, konkretno na 99 ili 98 lipa, a ne proizvodi se više kovanica od jedne ili dvije lipe koje bi se kupcima trebale vratiti. Ističe kako je to apsurdno i svojevrsna krađa, a nitko ne reagira na to.

"Kontaktirao sam sve trgovačke lance, dakle zašto se ne vraća lipa ili dvije. Naravno, odgovorili su mi da tih kovanica nema u opticaju! E, tu smo. Dakle, ako ih nema u opticaju, zašto se rade cijene na lipu. Zašto se ne rade na pet lipa? Rekli su mi da ostavim broj mobitela pa da će javiti što mogu napraviti, ali nema potrebe za tim. Rekao sam im da ću na licu mjesta vidjeti je li se što promijenilo", kazao je čitatelj Dubrovačkog dnevnika.

Dodaje da je stvar pokušao prijaviti inspekciji. Objasnio im je da "tu mora postojati višak u kasi", ali i naglasio "kako ga je inspekcija počela vozati". 

"Tu je očito netko nedodirljiv. To je ustvari krađa. To znači da je netko ukrao naš novac. Želim da se u javnosti pokrene ta priča, ne dam da me omalovažavaju. Dakle, ako se ugostiteljima gleda dlaka u jajetu, zašto se ovdje žmiri? Tu mora postojati višak u blagajni", kazao je ovaj Dubrovčanin za Dubrovački dnevnik.

Komentara 62

Avatar rubinet
rubinet
12:52 31.07.2019.

Pozdravljam sugrađanina i dajem mu punu potporu. Te su cijene na 99 lipa ili 98 lipa ništa drugo doli legalizirana pljačka. A inspekcija ne ureduje. Vjerojatno ne smije. Dnevno na stotine tisuća računa x 365 dana,pa vi sad promislite kolikie koliki novac se krade.

Avatar lola lola
lola lola
11:38 31.07.2019.

Lipa po lipa, milijun.......ne izgleda puno ali trgovci fino zarade na tome tokom godine!

MA
marijofil
14:07 31.07.2019.

Jednom mi je račun u trgovini iznosio 25,22 Kn. Dajem blagajnici 25 Kn i 20 lipa i ona sva nadobudna naglasi "dvadesetpet dvadeset DVA". Ja kopam po novčaniku, nađem 5 lipa, dajem joj, ona ubaci u blagajnu i ni ne pomišlja mi vratiti tri lipe. I dan danas mi je žao što nisam rekao: "Gospođo, dvadeset DVA, a ne dvadeset PET". Ali dokle god damo da nas šišaju biti ćemo ovce.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije