Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Mrsić na Facebooku

'Zašto predsjednica ne vjeruje javnim zdravstvenim ustanovama?'

Kolinda Grabar Kitarović
Zarko Basic/PIXSELL
18.02.2019.
u 13:17

Prevencija je važna i premalo žena se odaziva na mamografiju. Tu je predsjednica Republike u pravu, ali predsjednica je umjesto u neku od naših bolnica za preventivni pregled izabrala privatnu polikliniku, napisao je Mrsić

Zastupnik Mirando Mrsić (Demokrati) danas je na Facebooku pozdravio odlazak predsjednice Kolinde Grabar- Kitarović na mamografiju. Napisao je da je prevencija jako važna, jer se premalo žena odaziva na taj pregled. Mrsić se u statusu zapitao zašto predsjednica nije koristila usluge javnog zdravstva i tko je platio pregled.

"Prevencija je važna i premalo žena se odaziva na mamografiju. Tu je predsjednica Republike u pravu, ali predsjednica je umjesto u neku od naših bolnica za preventivni pregled izabrala privatnu polikliniku. Postavlja se pitanje, zašto nije koristila usluge javnog zdravstva, tko je platio pregled i koju poruku predsjednica šalje građanima? Vi koji imate novaca ili poziciju kao ja, liječit ćemo po privatnim klinikama dok ste vi drugi osuđeni na beskonačne liste čekanja. Zašto predsjednica ne vjeruje javnim zdravstvenim ustanovama?", napisao je Mrsić.

Podsjetimo, predsjednica Grabar-Kitarović potvrdila je da je bila na infuziji i na preventivnom pregledu, što je danas objavio Večernji list.

"Nažalost, imam neke genetske predispozicije. Od četvero mojih baka i djedova, troje je umrlo od karcinoma, tako da ja svake godine radim magnetsku rezonanciju dojki i unutarnjih organa", rekla je Grabar-Kitarović  tijekom službenog posjeta Turskoj objašnjavajući zašto je bila na pregledu u privatnoj klinici Radiochirurgia Zagreb u Sv. Nedelji, prenosi Dnevnik.hr.

Pogledajte video: Kolinda Grabar-Kitarović u Afganistanu

Komentara 12

ST
stefj
13:25 18.02.2019.

Zašto? Pa vjerojatno kao većina nas nema baš vremena ići na 5 mjesta i čekati po godinu dana da dođe na red... Eh, nikada zadovolji, da je išla redovnom procedurom onda bi pak novine bile pune naslova kako se gura preko reda... Besplatno zdravstvo kod nas je za većinu ljudi čista farsa. Em nije besplatno, em kada ti nešto treba platiš, bilo ispod stola, bilo da odeš privatno. HZZO je rupa bez dna, ali s jakim lobijem, koji ne dozvoljava nikakve promjene. I dotični je dio tog sustava koji se svim silama borio i bori se protiv ikakve promjene...

GE
genex
13:34 18.02.2019.

smrdljivi pokvarenjak koji nastoji ušićariti koji politički plusić .on dobro zna da predmetni pregled nema nikakve veze s povjerenjem u javno zdravstvo (pohvala našim doktorima i klinikama koje su na svjetskom nivou za lovu koju imaju na raspolaganju), već se radi o činjenici da je navedena privatna klinika vrhunski opremljena naročito s uređajima za rano otkrivanje raka (scan sijelog tijela) a koje još nema u javnom sustavu.inače takav pregled košta soma eura.

KR
kritiko
14:21 18.02.2019.

smiješno,a zakaj nebi išla privatno ?i ja bi radije išao privatno da imam love,a ne da moram čekati dva mjeseca na jebeni UZV.Kaj tolko serete protiv nje !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije