Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
u davosu

Zašto na panelu o Zapadnom Balkanu Vučić sjedi sam?

Aleksandar Vučić
Foto: Stevo Pendarovski/Twitter
1/2
19.01.2023.
u 13:21

Ono što se može primijetiti je da srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić sjedi izvan polukruga gdje su ostali lideri.

Predsjednik Sjeverne Makedonije Stevo Pendarovski sudjeluje na Svjetskom gospodarskom forumu u Davosu. Na svom Twiiteru objavio je gotografije s panela o Zapadnom Balkanu.  "Rasprava o izazovima s kojima se Zapadni Balkan suočava, potrebi održavanja stabilnosti, poticanja gospodarskog rasta i rješavanja zamrznutih sporova u našoj regiji", napisao je makedonski predsjednik uz objavu fotografija.

Na fotografijama se vide brojni lideri zemalja, među kojima su i premijer Andrej Plenković, makedonski predsjednik Stevo Pendarovski, premijer Kosova Albin Kurti...koji zajedno sjede u polukrugu okrenuti jedni prema drugima. Ono što se može primijetiti je da srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić sjedi izvan polukruga gdje su ostali lideri. Zašto je tome tako, još nema nikakvog odgovora. Sve ovo treba uzeti s rezervom dok ne dođe službeni odgovor.

Premijer Plenković danas se susreo sa srbijanskim predsjednikom Vučićem u Davosu.

"Tijekom Svjetskog gospodarskog foruma u Davosu razgovarao sam s predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem o bilateralnim odnosima i europskom putu zemalja u susjedstvu. Uz politiku dijaloga i smirivanja tenzija, potrebno je uložiti dodatne napore u rješavanje otvorenih pitanja", napisao je premijer na Twitteru.

O sastanku se oglasio i Vučić. Objavio je da je imao vrlo korektan razgovor s hrvatskim premijerom Andrejem Plenkovićem o odnosima Srbije i Hrvatske te je uvjeren da će u budućnosti napredovati politički odnosi dviju zemalja, objavila je agencija Tanjug. 

"Vrlo korektan razgovor s Andrejem Plenkovićem o srpsko-hrvatskim odnosima. Vjerujem da ćemo u periodu koji je pred nama uspjeti ostvariti napredak, kako na planu ekonomije tako i po pitanju političkih odnosa", objavio je Vučić na svom profilu "buducnostsrbijeav" na Instagramu. 

Komentara 37

SI
siny
14:48 19.01.2023.

Nekad se to zvalo "magareca klupa"

PR
pravednik2
14:41 19.01.2023.

Ima kišobran pored sebe.

Avatar El_Delinquente
El_Delinquente
14:13 19.01.2023.

Sada ce opet Srbi ono na TV-u: "Bio sam jako ponosan na naseg predsednika Vucica jer je izdominirao sednicu...." Haaaaaaaahahahaha

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije