Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RETROSPEKTIVA

Zašto je stvarno ugašen radio 101? Za legendarnu frekvenciju 90-ih se borilo 120 tisuća ljudi, a danas emitira tišinu

11.06.2021.
u 16:10

Tog se 21. studenoga 1996. Trgom bana Jelačića orila poruka okupljenih da su protiv oduzimanja koncesije Radiju 101. Iako je državni vrh govorio “kontra”, građani su rekli “za” na najvećem hrvatskom građanskom prosvjedu za slobodu medija te se upisali u povijest. Scenarij koji gledamo danas, 25 godina kasnije, potpuno je suprotan pa o Stojedinici više gotovo nitko i ne govori

Komentara 15

DU
Deleted user
17:00 11.06.2021.

To je bio crveni prosvjed protiv Tuđmana.

ZO
zoranos
16:44 11.06.2021.

Ugašen je zato jer nisu mogli dati garancije da će biti financijski stabilni pošto svake godine generiraju milijunske gubitke i trenutno su spušili 15 milijuna unatrag par godina. Oni žive isključivo od donacija svakojakih udruga i fundacija koje daju pare ideološkim istomišljenicima i kao takvi odavno su izgubili pridjev "Neovisni", jer kad bi rekli nešto pozitivno o ideološki "krivima" ostali bi bez para! Dakle izrazito nedemokratska i ovisna radio stanica koja namjerno gomila gubitke očekujuću pare sa strane samo radi ideologije! Mislim da se takve nedemokratske i tako izrazito ideološki mediji trebaju staviti na margine i ako dobijaju neke pare od države to svesti na minimum minimuma!

DO
DonQuijote
17:08 11.06.2021.

I onda je tih 120 tisuca ljudi, malo po malo shvatilo da su navuceni i da su branili jugoslavensku levicu koja je na njihov racun htjela srusiti Franju. Urednici i voditelji se uhljebili, opljackali radio a 120 tisuca shvatilo da su bili korisne budale

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?