Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Zašto je stvarno ugašen radio 101? Za legendarnu frekvenciju 90-ih se borilo 120 tisuća ljudi, a danas emitira tišinu Foto: Marin Tironi/Pixsell

Zašto je stvarno ugašen radio 101? Za legendarnu frekvenciju 90-ih se borilo 120 tisuća ljudi, a danas emitira tišinu

Tog se 21. studenoga 1996. Trgom bana Jelačića orila poruka okupljenih da su protiv oduzimanja koncesije Radiju 101. Iako je državni vrh govorio “kontra”, građani su rekli “za” na najvećem hrvatskom građanskom prosvjedu za slobodu medija te se upisali u povijest. Scenarij koji gledamo danas, 25 godina kasnije, potpuno je suprotan pa o Stojedinici više gotovo nitko i ne govori
11. lipnja 2021. u 16:10 15 komentara 3864 prikaza

Ti moš govorit kontra mene, da sam jad i bijedan, al’ neću da čujem ništa kontra Radija 101! Ponešto izmijenjen stih poznatog hita Dine Dvornika tog se 21. studenoga 1996. orio Trgom bana Jelačića kada je 120 tisuća ljudi u isti glas vladajućima poručilo da su protiv oduzimanja koncesije za emitiranje Radiju 101. Iako je državni vrh govorio “kontra”, građani su glasno rekli “za” na najvećem hrvatskom građanskom prosvjedu za slobodu medija te se upisali u povijest.

RUPA 5 DANA NAKON POTRESA
Mečenčani: Od naše vrtače želimo napraviti ribnjak, a stručnjaci bi je zatrpali
Legrad
Ivica Beti
Mladi Hrvati najdulje u EU žive s roditeljima. Je li razlog novac ili tradicija?
Euro 2020 England v Croatia
Što kaže analitika
Stručnjak otkrio tko je bio naš najbolji igrač protiv Engleske: Strašno puno se trošio u presingu...
 • Avatar The_Lacrdion_ZG
  The_Lacrdion_ZG:

  Ne želim ni najmanje za 101! Jednako kako niti žalim za neke novine koje se nalaze na nepovratnom putu ekonomske propasti.

 • zoranos:

  Ugašen je zato jer nisu mogli dati garancije da će biti financijski stabilni pošto svake godine generiraju milijunske gubitke i trenutno su spušili 15 milijuna unatrag par godina. Oni žive isključivo od donacija svakojakih udruga i fundacija koje daju pare ... prikaži još! ideološkim istomišljenicima i kao takvi odavno su izgubili pridjev "Neovisni", jer kad bi rekli nešto pozitivno o ideološki "krivima" ostali bi bez para! Dakle izrazito nedemokratska i ovisna radio stanica koja namjerno gomila gubitke očekujuću pare sa strane samo radi ideologije! Mislim da se takve nedemokratske i tako izrazito ideološki mediji trebaju staviti na margine i ako dobijaju neke pare od države to svesti na minimum minimuma!

 • beki1:

  To je bio crveni prosvjed protiv Tuđmana.