Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 68
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IZVOR SPOROVA

Zašto je Snowden nepoželjan u Berlinu?

Edward Snowden
Foto: Screenshot Deutsche Welle
30.05.2014.
u 09:46

Zbog transatlantskih odnosa Snowdenu bi ulaz u Njemačku i dalje trebao biti zabranjen, smatraju vladajući

Tek nedavno je Istražni odbor Bundestaga koji pokušava rasvijetliti aferu oko američke tajne službe NSA-a odlučio da će zviždač Edward Snowden biti saslušan. Ali kako? Video-vezom iz glavnog ruskog grada ili u parlamentu u Berlinu?

Odnos prema prominentnom zviždaču već dugo je izvor sporova između oporbe i vladajuće koalicije. Zbog transatlantskih odnosa Snowdenu bi ulaz u Njemačku i dalje trebao biti zabranjen, smatraju vladajući. Oporba, pak, smatra kako on cijelu istinu može reći samo u Berlinu. Istražni odbor sada mora donijeti jasnu odluku po koju cijenu treba saslušati Edwarda Snowdena. Na ovo pitanje očito ne postoji samo jedan točan odgovor.

>> Edward Snowden: Sve bih ponovio

>> Snowden: Nije točno da sam bio niskorangirani analitičar. Uvježbavali su me za špijuna

Komentara 10

Avatar Debilni-hrvatina
Debilni-hrvatina
10:03 30.05.2014.

Zato sto u njemackoj nitko nema "onu stvar" da se suprostavi Amerima.To sto Ameri kazu-je zakon u Njemackoj...

MX
Mister X
11:10 30.05.2014.

Zašto je Snowden nepoželjan u Berlinu? To je idjeci jasno da Švabi nesmiju da pisnu mrdnu nešto protiv Amera uostalom kao i svi ostali Natovci i zapadnjaci. Zar ima još neki jači razlog .. Glupo suvišno postavljeno pitanje ... Znana se kako funkcionura sloboda demokracija.... Poslušnost na koljenima do beskraja .....

NE
neboiznadzagreba
11:26 30.05.2014.

Snowden je javno rekao istinu o razmjerima prisluškivanja koji su toliki da se prisluškuju i vođe moćnih, suverenih država kakva je Njemačka, Angelu je to jako uplašilo i odlučila je o tome što manje pričati da ne naljuti transatlantske prijateljee i ne uznemiri narod .Može li ovo biti jedan od odgovora ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije