Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 118
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VIDEOKONFERENCIJA

Edward Snowden: Sve bih ponovio

Edward Snowden
Foto: Screenshot
10.03.2014.
u 18:14

Snowden je govorio o učincima prisluškivanja od strane NSA i mogućnostima zaštite od masovnog prisluškivanja

Zviždač Edward Snowden sudjelovao je putem Google Hangouta na SXSW Interactive Festivalu, čija su tema nove tehnologije, a koji se održava u Austinu u Texasu. Uz Christophera Soghoiana, glavnog tehnologa Američke unije za građanske slobode, Snowden je govorio o učincima prisluškivanja od NSA i mogućnostima zaštite od masovnog prisluškivanja.

Snowden, koji se proslavio otkrivanjem dokumenata američke obavještajne agencije NSA o masovnom prisluškivanju građana, a danas je u azilu u Rusiji, rekao je da bi, kad bi mogao birati, sve svoje postupke ponovio. Tvrdi da je javnost profitirala od njegovih otkrića, ali i vlada, te svako društvo na svijetu.

– Zakleo sam se da ću podržavati i braniti američki ustav, a vidio sam kako ga se krši u golemim razmjerima – rekao je Snowden, prenosi Mashable.

Snowden je rekao kako bi enkripcijski softver mogao igrati važnu ulogu u zaštiti privatnih komunikacija. Publika na festivalu na kraju Snowdenova obraćanja ustala je i zapljeskala.

Ipak, Snowdenov nastup izazvao je negativne reakcije dijela javnosti i prije nego što se dogodio. Mike Pompeo, zastupnik u predstavničkom domu američkog Kongresa iz Kansasa, uoči nastupa poslao je pismo organizatorima u kojemu tvrdi da je duboko uznemiren nastupom. Ustvrdio je da Snowden nema autoritet da govori o privatnosti i prisluškivanju, prenosi Cnet.

Jedina Snowdenova kvalifikacija, ustvrdio je Pompeo, jest "njegova spremnost da krade od vlastite vlade i potom pobjegne "u simbol slobode Prvog amandmana" – Rusiju Vladimira Putina.

>> Assange: Sigurnosne agencije uskoro će potpuno nadzirati cijeli planet

Komentara 2

NE
neboiznadzagreba
20:51 10.03.2014.

Snowden, pljesak i od mene.

OB
Objektivno...
07:13 11.03.2014.

Edwarde, pljesak i od mene... Nego, jesi li prisluhnuo što kako se dogovaraju neka suđenja u Lijepoj našoj? Znaš li što o fenomenu da se u nekim suđenjima kod nas najprije sudac izvjestitelj donese presudu, a tek onda kasnije se nadodaju, tj. postave ostali suci? Predsjednik vijeća i član... Jel ima toga još gdje u svijetu ili samo kod nas? Kako je npr. u Sjevernoj Koreji? Ili Rusiji koja te udomila...?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije