Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
istanbulski dogovor

Zašto je Rusija pristala na preokret oko žita? Ovako je Putin promijenio računicu

FILE PHOTO: Russia's Putin meets his Indonesian counterpart Widodo in Moscow
POOL/REUTERS
25.07.2022.
u 10:00

Putin se hvali da Rusija ima nova tržišta, ali šuti o tome po koliko niskoj cijeni prodaje energente Azijcima. Kina trlja ruke! Važno je napomenuti još nešto, da će novac od žitarica i gnojiva teći ne samo u ruski državni proračun, već i u džepove nekih dobro povezanih igrača u ruskoj poljoprivrednoj industriji koju nadzire ministar poljoprivrede Dmitrij Patrušev, sin Nikolaja Patruševa, tajnika ruskog Vijeća sigurnosti (bio je nekadašnji šef FSB-a, nasljednika KGB-a), koji je u travnju izjavio: “Svojedobno je Hitler maštao o tome da uništi cjelokupno rusko stanovništvo, a danas oni koji slijede Hitlerove ‘zavjete’ bogohulno pokušavaju to učiniti slavenskim rukama”.

Ključne riječi

Komentara 18

Avatar nekakav
nekakav
10:27 25.07.2022.

nije rusija ništa promijenila, već je ukrajina pristala pustiti brodove iz luke, a za što treba maknuti mine na ulazima u luke. rusi su na pregovore samo jednom pustili činovnika, koji je u istanbulu 'dogovorio' sa ukrajincima određene stvari, radii čega su rusi povukli vojsku dalje od kijeva i harkova, a ukrajinci, kao i uvijek, nisu se držali dogovora i napadali ruse u povlačenju. na veliku žalost ukrajinaca i tugujuće zapadne političke rodbine, rusi su ušli u rat, ozbiljno zagrizli, i ne postoji ni teoretska šansa da će rusi pustiti milimetar koji će vojno zauzeti. kolko god se truli zapad opirao tome. ovo je igra iscrpljivanja, u kojoj rusi imaju daleko više mogućnosti i opcija doći do cilja. ne postoji politika u rusiji koja bi nakon 20-30.000 mrtvih vojnika, mogla dići ruke od ovog, i vratiti se doma. ta ekipa koja bi to napravila bi završila u sibiru, u koloniji kako to oni zovu. rusi trpe sve dok vide neku korist, državu vole iznad svega (tu smo si slični, a), ali ako ih elite zeznu, njihova osveta je i više nego okrutna. zapadu se žuri, zima je blizu, inflacija radi svoje, narod, tj. 'birači' su sve manje skloni svoj standard podrediti nečijoj avanturi u ukrajini, i mediji shvaćaju da je stvar otišla predaleko, i polako mijenjaju narativ, sve je više probnih balona, u kojima razglabaju o primirju kao nekom realnom minimalnom cilju, koji bi zadovoljio obje strane, jer budimo iskreni, zapad više nema oružja koje može dati ukrajini, da to rusi odmah unište.

BI
billynik
11:36 25.07.2022.

"napala je skladište pšenice u Odesi" - mrtav hladan napišeš ovu laž bez obzira što postoji hrpa dokaza i video snimaka što je Rusija pogodila i uništila. Slobodni zapadni mediji, strašno?

DU
Deleted user
12:58 25.07.2022.

Dobro da je onaj africki ludjak Idi Amin umro. Kad bi se ta dva ludjaka sudarili,e,onda bi bilo prave frke.Zamisli da mu patuljak neda zito,Digel bi Idi pola Afrike na noge i poslal ih skupa sa svojim 'deckima' u Kremljj da to malo 'srede'

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?