Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POTPIS VEĆ DANAS

Stigla i službena potvrda: Banke i Agrokor usuglasile standstill, mijenja se uprava koncerna. Tko će biti direktor restrukturiranja?

Agrokor
Foto: Reuters/PIXSELL
1/3
Autori: Vecernji.hr, Hina
31.03.2017.
u 15:38

Prvi korak bit će uvođenje funkcije Glavnog direktora za restrukturiranje (Chief Restructuring Officer) kao ključne osobe za provedbu programa stabilizacije

Banke članice koordinacijskog odbora financijskih vjerovnika i predstavnici Agrokora "u principu su usuglasili ključne elemente tzv. standstill ugovora, potpis kojeg se očekuje tijekom dana", a doći će i do promjene u upravljačkom timu koncerna, objavila je u petak poslijepodne Erste banka, uz koju je u odboru još pet banaka - Privredna banka Zagreb, Raiffeisenbank Austria, Sberbank, VTB Bank (Austria) AG, Zagrebačka banka. 

- Imamo jasan plan i korake što treba napraviti, a to su novi međunarodni menadžment te ubrizgavanje dodatnog novca - rekao je nakon sastanka predsjednik Uprave Sberbank Hrvatska Mario Henjak, prenosi N1.

- Rokovi su vrlo ambiciozni, od danas nastupa standstill - istaknuo je.

Henjak je rekao da konkretne osobe koje će sjediti u novom menadžmentu još uvijek ne znaju te da ih odabiru zajedno. Precizirao je da će se promjene u menadžmentu prvenstveno odnositi na upravljanje sektorom "retaila" i financijama. Na pitanje što će biti sa sadašnjim vlasnikom Ivicom Todorićem, odgovorio je da to nije pitanje za njega.

"Banke članice koordinacijskog odbora financijskih vjerovnika i predstavnici Agrokora u principu su usuglasili ključne elemente tzv. standstill ugovora, potpis kojeg se očekuje tijekom dana (Standstill). Cilj ugovora je olakšati napore kompanije da stabilizira poslovanje te osigura podmirenje dospjelih obveza prema dobavljačima u idućem razdoblju.

Standstill bi trebao olakšati napore kompanije u rješavanju pitanja likvidnosti, osiguranja kontinuiteta poslovanja, zaštite vrijednosti koncerna, kao i predstaviti osnovu za održivo restrukturiranje koncerna", navodi se u priopćenju. 

Kako se ističe, "nužnost za uspješnu stabilizaciju je koordinacija svih ključnih sudionika kako bi zajedno poduprli dugoročan i održiv poslovni model".

U priopćenju se najavljuju i promjene u upravljačkom timu Agrokora. 

"Shodno tome, usuglašeno je s kompanijom da će upravljački tim kompanije biti osnažen.

Kao prvi korak, osnažit će se uvođenjem funkcije Glavnog direktora za restrukturiranje (Chief Restructuring Officer) kao ključne osobe za provedbu programa stabilizacije.

Nadalje, tijekom procesa restrukturiranja, funkcije top menadžmenta bit će popunjene neovisnim stručnjacima kako bi se vodio  transparentan i održiv proces restrukturiranja", zaključuje se u priopćenju.

>> Ivana Gažić: Zbog blokade računa promatramo dionice šest Agrokorovih tvrtki

>> Blokirani računi Agrokora, Leda, Tiska, Jamnice, Belja...

Ključne riječi

Komentara 44

DU
Deleted user
15:57 31.03.2017.

Ode, znači, dični gospo'nTodorić Ivek iz Agrokorove uprave. Tja, kaj se more. Tu ti se, dušica moja draga, zbiljam ne more nikaj, kajti je tajkunska sudbina upravo takva. Godine 1999. propao je mesarski tajkun Mladen Jakopec, godine 2009. propao jee veletrgovac Zdravko Pevec (navodno ga je uništio upravo Todorić), a najkasnije do 2019. urušit će se Todorićevo poslovno carstvo. Da se i ne govori o propasti mnogih drugih domaćih tajkuna počevši od "menadžera godine" (proglašenoga 1992.) Miroslava Kutle, preko Goranka Fižulića pa do medijskog mogula Ninoslava Pavića. Tu jednostavno mena sreće ni blagoslova. Štono bi rekli tzv. obični ljudi, kako došlo tako i otišlo. Ili rečeno drastičnije, oteto prokleto.

DU
Deleted user
16:26 31.03.2017.

Nema više Plenkijevog uhljebljivanja u Agrokoru.

OL
olrajt
16:02 31.03.2017.

A onaj koji je sve zakuhao-oteo nek uživa u oteto stečenoj imovini!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije