Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 46
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Rješenje za dugove

Izaslanstvo Svjetske banke stiže na razgovore o autocestama

28.05.2015., Zagreb - Oleg Butkovic, clan predsjednistva HDZ-a. Photo: Petar Glebov/PIXSELL
Foto: Petar Glebov/PIXSELL
14.03.2016.
u 08:25

Svjetska je banka spremna sudjelovati u refinanciranju dugova cestarskih tvrtki i to sa 1,2 milijarde eura,

Izaslanstvo Svjetske banke ovaj tjedan stiže u Hrvatsku na razgovore s predstavnicima Vlade oko sudjelovanja te financijske institucije u modernizaciji i restrukturiranju cestarskog sektora. Predstavnici Svjetske banke sastat će se s ministrom pomorstva, prometa i infrastrukture Olegom Butkovićem, ministrom financija Zlatkom Marićem te čelnicima Hrvatskih autocesta, Hrvatskih cesta, Autoceste Rijeka – Zagreb te HAC-ONC-a. Na sastancima će se razgovarati o dugovima cestarskih poduzeća i mogućim načinima restrukturiranja tvrtki.

Svjetska je banka spremna sudjelovati u refinanciranju dugova cestarskih tvrtki i to sa 1,2 milijarde eura, no kao uvjet za to postavila je snažno restrukturiranje tih poduzeća, prije svega HAC-ONC-a. Na koji način bi se to provelo, više bi se trebalo znati nakon ovotjednog posjeta tima Svjetske banke. Zajedno će nastupiti prema hrvatskom cestarskom sektoru s Europskom bankom za obnovu i razvitak koja ovih dana ugovara s HAC-om kredit od 250 milijuna eura, od čega će 50 milijuna eura biti usmjereno na restrukturiranje, a 200 milijuna eura bit će iskorišteno za refinanciranje kredita.•

>> EBRD daje 660 milijuna eura jeftinog kredita za ovogodišnju ratu za autoceste

Komentara 12

Avatar deziderij
deziderij
09:46 14.03.2016.

Ovi svjetski hohštapleri bez milijunskih naknada neće nazvati ni dobar dan a kamo li nešto učiniti nama u korist pa mi se čini kako će naš dug od ovog posjeta porasti za neke milijunske iznose u eurima. Hrvatske nesposobne polit-alopine uglavnom sve što učine bude na našu štetu pa nemam razloga misliti da će nešto biti drukčije kod ove posjete.

Avatar VeseliKum
VeseliKum
10:43 14.03.2016.

Treba naplatiti štetu preplaćene gradnje a.cesta od glavnih i odgovornih u vrijeme gradnje (sdp-hdz), obitelji Žužić itd... Naravno sa kamatama što su svih ovih godina raspolagali nezakonito stečenim novcem... Hac/Onc i Arz će automatski završiti u plusu i vratiti sve te silne kredite.

LA
Lavica7
11:00 14.03.2016.

Dok ne odlucimo dal su nam vazniji lopovi ili drzava nece biti promjene.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije