Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 77
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZATAJILA ROĐENDAN

Zaražena žena iz stroja izbacila deset liječnika i sestara

Koprivnica: U Općoj bolnici održan radni sastanak o koronavirusu
Foto: Damir Spehar/PIXSELL
1/8
03.04.2020.
u 13:31

Ključno žarište oboljelih od koronavirusa u županiji postao je kobni rođendan prosvjetarke u Križevcima.

Zbog zaražene žene (65) s područja Križevaca desetak je osoba iz zdravstvenog sustava završilo u izolaciji, neslužbeno doznajemo.

U Koprivničko-križevačkoj županiji četvero je novih zaraženih koronavirusom, pa ih je sad ukupno 16. Više od polovice zaraženih dolazi s kobnog rođendana zaražene prosvjetarke iz Križevaca koja je bila u kontaktu sa zaraženom defektologinjom iz Zagreba. Na rođendanu je bilo dvadesetak osoba, a desetak je za sada zaraženo.

Jedna od oboljelih iz stroja je izbacila više liječnika i sestara jer je zatajila da je bila na tom rođendanu. Žena je 26. ožujka pozvala križevačku hitnu pomoć jer joj je bilo loše i sumnjala je na upalu pluća. Hitna je intervenirala i prebacili su je u koprivničku bolnicu.

No, kako doznajemo u križevačkoj hitnoj, žena je te noći iz trijažnog šatora završila na hitnom bolničkom odjelu! Kako je zatajila da je imala ikakve sumnjive kontakte, s terapijom je poslana kući.

No, njoj je bilo sve lošije pa je 30. ožujka opet završila u trijažnom šatoru koprivničke Opće bolnice. Tamo su je tada shvatili ozbiljnije i odmah poslali na izolirani infektološki odjel.

Mirjana Hanžeković, ravnateljica županijskog Zavoda za hitnu medicinu, priznala je u petak kako su zbog te pacijentice izvan stroja dva kompletna tima križevačke hitne pomoći s ukupno petero ljudi. Ravnatelj koprivničke Opće bolnice dr. Mato Devčić poručio je pak kako je stanje u toj ustanovi pod kontrolom.

“Dosad smo testirali 102 zaposlenika bolnice i svi su negativni”, naglasio je Devčić, ali nije govorio o osobama koje su u međuvremenu iz bolnice završile u samoizolaciji.

Devčić je u srijedu, govoreći o četvero tada novozaraženih, otkrio kako je 65-godišnja pacijentica primljena u bolnicu s težom upalom pluća. No, ne zahtijeva respirator.

VIDEO: Nastavni zavod za javno zdravstvo uveo drive-in stanicu za testiranje na koronavirus

Komentara 2

MA
matan91
14:18 03.04.2020.

KAd ćete konačno za lažne iskaze početi dijeli kazne?

KO
Kokoiduhovi
15:34 03.04.2020.

Kazniti novčanom kaznom za pamćenje. Sramota. Neodgovorna kok--, i da je neka bez škole, nepismena, neuka, poluslijepa i polugluha...pa bi čovjek rekao- nije znala, nije shvaćala. Zločinka. Nečije dijete može biti zaraženo zbog takve. O nečem gorem ne želim ni riječ

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije