Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 122
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NE DAJTE IM SVOJE PODATKE

Zagrebačka banka upozorava građane: 'Širi se prevara zlonamjernim SMS porukama'

Aplikacije poruke na mobitelu i lažni sms
Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
1/2
22.06.2023.
u 17:21

Korisnici Zagrebačke banke također su putem aplikacije m-zaba primili poruku banke o novoj financijskoj prijevari.

Zagrebačka banka upozorila je svoje klijente o širenju zlonamjerne kampanje u obliku lažnih SMS poruka kojima je krajnji cilj financijska prijevara. 

"Prevaranti se lažno predstavljaju kao Zagrebačka banka te putem SMS-a pokušavaju navesti primatelje poruka da otvore poveznicu i unesu svoje podatke o kartici, broju tokena te kodove koje generira token. Na taj način pokušavaju stupiti u posjed podataka korisnika kojemu je poruka poslana", stoji u priopćenju. Također, naglasili su da korisnici moraju biti oprezni prilikom primanja ovakvih poruka jer banka nikad neće tražiti osjetljive informacije o kartici (PIN, CVV broj itd.), tokenu (broj i kodove), ključeve za mobilno bankarstvo, presliku osobnih dokumenta i slično, putem SMS-a ili bilo kojeg drugog nepouzdanog kanala.

Korisnici Zagrebačke banke također su putem aplikacije m-zaba primili poruku banke o novoj financijskoj prijevari. "U tijeku je prijevarna kampanja u obliku zlonamjernih SMS poruka u kojima se prevaranti lažno predstavljaju kao Zagrebačka banka. Obavještavaju Vas da su Vaši osobni podaci istekli i od Vas traže da ih ažurirate otvaranjem poveznice koja je navedena u samoj SMS poruci, da unesete podatke o svojem tokenu i kodove koje generira te podatke o kartici. Unosom traženih podataka postat ćete žrtva prijevare i bit ćete financijski oštećeni", stoji u poruci korisnicima.

VEZANI ČLANCI:

VIDEO: Na Trgu dr. Franje Tuđmana održava se manifestacija Vinski grad

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije