Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SOS Na Srednjacima pucanj kroz balkon, u Traumi pedesetak polomljenih i porezanih

Zagreb: Novu čekala u krevetu, a dočekala zalutali metak

Autori: Sonja Hoffman, Lana Kovačević
01.01.2009.
u 15:13

Samo da ga nađem pa da ga ispljuskam! Nikada mu više neće pasti na pamet pucati iz pištolja – rekla je umirovljenica V. S., koja je 2009. dočekala krvava čela. Nesretnu je ženu u ponoć, dok je ležala u svom krevetu na osmome katu u Filakovčevoj 3 na Srednjacima okrznuo zalutali metak koji je doletio kroza zatvoreni prozor. Metak se zabio u bočni zid te se odbio ravno iznad jastuka umirovljenice.

Sreća u nesreći
– Protutnjalo mi je iznad glave, a onda sam osjetila krv. Pozvala sam supruga – rekla je iscrpljena žena. On je za to vrijeme na balkonu pušio i promatrao vatromet.

– Čuo sam pucanj, no nisam shvatio što se dogodilo. Mislio sam da je petarda. Tek kada sam začuo ženu, sve mi je bilo jasno – rekao je šokirani suprug. Da je stajao samo pola metra bliže, metak bi ga pogodio i vjerojatno na mjestu usmrtio. V. S. završila je u KB-u “Sestre milosrdnice”, primila je tri injekcije, a potom je puštena kući. Prošla je, na sreću, s lakšim ozljedama.

– Ovo je prvi put da sam novu godinu dočekala u krevetu, a stradala sam. Sljedeću ću morati čekati u podrumu – rekla je V. S. Policija je odmah obavila očevid, no tko je pucao, još nikome nije jasno. Iako zgradu u kojoj živi nesretna žena okružuju neboderi, suprug sumnja da je netko od susjeda iz okolnih zgrada propucao njihov prozor, koji je na zadnjem, osmom katu zgrade.

Ne zna se tko je pucao
– Stanujemo tu već 23 godine i ne vjerujem da je netko pucao namjerno. Možda je metak zalutao iz Novog Zagreba – rekao je suprug i dodao kako je prava sreća što su oboje ostali živi.

Iako su građani liječnicima u Traumatološkoj bolnici dali dva sata predaha da pjesmom i plesom uplove u novu, 2009. godinu, poslije dva sata prazna se čekaonica napunila slavljenicima.

– Kroz ambulantu je noćas prošlo 49 osoba, a najviše smo “liječili” i zbrinjavali lomove kostiju i posjekotine od razbijenih boca – kaže dr. Nikica Darabaš iz Traume. Ove godine, kaže, začudo nije bilo ozljeda od petardi, iako su se građani tužili na njihovu lošu kvalitetu. Petarde kupljene od švercera navodno su pucale odmah čim bi se zapalile, u rukama.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije