Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nezadovoljstvo?

Zagreb: Mladić bacio ciglu pred vrata središnjice HDZ-a

hdz (1)
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
1/5
10.05.2011.
u 10:43

Komadi opeke i krhotine stakla lakše su ozlijedili I. V. (63), kojemu je cigla pogodila nogu, a vozač je zasut krhotinama stakla

Nepoznati huligan bacio je s ulice ciglu kroz staklena ulazna vrata u sjedište HDZ-a na zagrebačkom Trgu žrtava fašizma u ponedjeljak u 15.15 sati. S druge strane vrata, u ulaznom hodniku, tada su se nalazili B. F. (63), vozač HDZ-a, i I. V. (59), stranka koja se slučajno tamo zatekla. Krhotine stakla odletjele su prema B. F. te je zadobio posjekline po licu. I. V. cigla je pogodila u nogu. Prevezli su ih u KB “Sestre milosrdnice”. Liječnici su im utvrdili lakše ozljede. Nakon vandalskog čina mladić je pobjegao. Policiji će u otkrivanju počinitelja pomoći i snimke s nadzornih kamera. Huligana su opisali kao mlađeg, u dobi između 20 i 25 godina, mršavijeg, a tijekom napada bio je odjeven u smeđu jaknu i traperice.

Premijerka Kosor osudila je bacanje cigle na središnjicu HDZ kao ‘klasičan vandalski čin’ : – O tome svoj posao mora obaviti policija, tražim dakako istragu i pronalaženje krivca jer je to klasični vandalski čin te oštro kažnjavanje u skladu s hrvatskim zakonima – izjavila je premijerka.

– Naš dugogodišnji vozač zadobio je posjekline i zbrinut je u bolnici . Druga ozlijeđena osoba bila je stranka koja je došla na sastanak – potvrdili su nam iz HDZ-a.

Gađanje jajima zbog “Purde, škvera i krize”, koja su bacile dvije aktivistice udruge Volim Hrvatsku, “preživjeli” su HDZ-ovci u veljači u Omišlju. Ozbiljniji napad dogodilo se lani u rujnu u Orašju u BiH, kada je vatrenim oružjem napadnut ured Županijskog odbora HDZ-a 1990. i HDZ-a BiH... U Zenici je pak pod automobil Ive Tadića, zastupnika HDZ-a u BiH, postavljena eksplozivna naprava.Tadić je bio na skupštini Zeničko - dobojske županije, a vozilo parkirano u blizini policije.

Ključne riječi

Komentara 82

PR
propalismoFranjoskroz
16:37 10.05.2011.

u pravoj zemlji nakon svega š ne bi bacali kamenje već bi došli sa buldožerima i napravili hr ground zero

SU
sunčica5
15:03 10.05.2011.

najlakše je biti vandal. pitam se samo što mu je to trebalo. jadno, ništa drugo.

KM
korto malteze
13:46 10.05.2011.

...sve je dobro dok se ne bacaju molotovljevi kokteli...a i to će se skoro...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije