Naslovnica Vijesti Hrvatska

Zagorci su vlasti u metropoli ‘zadnja rupa na svirali’

Vlada nije prihvatila jedini pravi projekt vladajućih, Poduzetnički inkubator koji se trebao graditi u krapinskoj industrijskoj zoni
09. srpnja 2014. u 12:33 2 komentara 1203 prikaza
Skupština
Foto: Mladen Mandić

Postoji li u Krapinsko - zagorskoj županiji dosta jak lobi koji bi progurao svoje projekte koje će aplicirati prema strukturnim fondovima Europske unije. U zagorskom HDZ-u smatraju kako je očito da ne postoji.

‘Gdje se zakazalo’

- Jedini veći projekt koji je Županija na čelu s SDP-om, aplicirala prema fondovima EU-a, onaj za gradnju Poduzetničkog inkubatora, prije tjedan, dva je odbijen. Da stvar bude apsurdnija, Grad Krapina gdje je na vlasti HDZ, darovao je Krapinsko - zagorskoj županiji šest parcela s više od osam tisuća četvornih metara zemljišta u industrijskoj zoni, čija je vrijednost 1,6 milijuna kuna. Zagorci ne mogu dobiti novac ni za svoj jedini projekt. Koja je uloga Zagorske razvojne agencije i gdje se zakazalo. Kako to da se za svaku sitnicu hvalite, a ovaj put niste čak o tome obavijestili ni javnost – pita oporbeni HDZ.

No, zagorski župan Kolar smatra kako je s ovim projektom ponosan i da je veliki uspjeh i to što su Zagorci došli na rezervnu listu.

- Mi smo poduzetnički inkubator mogli napraviti i u Zaboku i u Svetom Križu Začretju i u Pregradi gdje je na vlasti SDP i gdje je izgrađenost zone u puno boljem stanju, nego u Krapini. No, nismo. Odlučili smo se za Krapinu i sada nam još i predbacujete. Ove godine jednostavno smo imali premalo bodova jer su prednost imale županije na teritoriju od posebne državne skrbi. No, to ne znači da na idućim natječajima ovaj projekt neće proći. Nama je glavni cilj da imamo napravljene projekte, a oni će onda do 2020. godine sigurno dobiti zeleno svjetlo – rekao je župan Kolar te na upit oporbe zašto Zagorje iz dana u dan sve više ekonomski zaostaje rekao kako to jednostavno nije istina, što potvrđuje i rebalans proračuna za ovu godinu čime će on sada biti veći za 5,8 posto ili 9,5 milijuna kuna, više se u Zagorju i proizvelo, veći je izvoz, a i manja nezaposlenost.

Kako Zagorci kotiraju?

No, čelnik HDZ-a Žarko Tušek smatra kako je ipak sramotno da je Zagorcima Vlada odbila ozbiljan projekt koji je županijska vlast napravila u nešto više od godine dana na vlasti.- Imali smo jedan projekt i on je odbijen. Sve to dovoljno govori kako naša županija kotira u Zagrebu, te da su Zagorci očito središnjoj vlasti u Zagrebu, ‘zadnja rupa na svirali’- rekao je Tušek.

Gorenje gastro radionica
Gorenje gastro radionica
U suradnji s Večernjim listom i Gorenjem još je jednom otvorena Kuhaona
  • Miške 3:

    Komentirao sam, pa ste mi izbrisali koentar. Sad si sami komentirajte.

  • finepahuljice:

    0vdje se moze komentitati,ali to mora biti po volji vladajucih,demokraciju moramo trenirati iducih 20 godina,steta sto nisam vidio sto ste napisali Miske 3