Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 99
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Pa ti kupi novi stan'

Zadranin isti stan prodao trojici pa još jedan dvojici. Ukupno ih prevario za 3,5 milijuna kuna!?

Ovjeravanje ugovora pečatom
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
1/3
20.06.2022.
u 12:04

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policijski službenici su osumnjičenog 25-godišnjaka predali pritvorskom nadzorniku

Policijski službenici  Odjela gospodarskog kriminaliteta i korupcije Policijske uprave zadarske proveli su kriminalističko istraživanje nad 25-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „Prijevara“.

Sumnjiči ga se da je od veljače 2021. do travnja 2022. godine u Zadru, kao investitor ishodovao potrebitu dokumentaciju za gradnju stambenog objekta s više stambenih jedinica na gradskom predjelu Plovanija, nakon čega je u kolovozu prošle godine s 39-godišnjakinjom sklopio predugovor o kupoprodaji jedne stambene jedinice, a potom je s namjerom dovođenja oštećenih osoba u zabludu, za istu stambenu jedinicu sklopio predugovore o kupoprodaji s dva hrvatska državljanina u dobi od 49 i 47 godina, na temelje kojih ugovora su mu oštećeni uplatili novčani iznos veći od 2 milijuna i 600 tisuća kuna.

Nadalje, sumnjiči ga se da je za drugu stambenu jedinicu u navedenom objektu u veljači prošle godine sklopio ugovor o kupoprodaji s 31-godišnjakom, a potom za istu stambenu jedinicu sklopio ugovor o kupoprodaji i sa 60-godišnjakom, nakon čega mu je na temelju sklopljenih ugovora isplaćen novčani iznos veći od 975 tisuća kuna.

Sveukupna materijalna šteta pričinjena ovim kaznenim djelom iznosi oko 3,5 milijuna kuna. 

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policijski službenici su osumnjičenog 25-godišnjaka predali pritvorskom nadzorniku, a kaznena prijava podnosi se nadležnom državnom odvjetništvu u Zadru.  

Doznajemo da je oštetio četvero Zadrana i jednog Zagrepčanina.

>> VIDEO Eksplozija u Vukovaru: Ozlijeđeni muškarac prevezen u bolnicu

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar Mudlin
Mudlin
12:11 20.06.2022.

Ja sam mislil da je oštetil Zagrepčanca, a ono Zagrebčanina... slično ko i bijelograđanina, rođaka...

CE
centirion
06:53 21.06.2022.

A zašto ne i slika dotičnog "gospodina" tako da više niko ne nasjedne na prevaru ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije