Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IZNUĐIVALI MALOLJETNIKA

Zabrana prilaska žrtvi: Nakon istražnog zatvora dvojac pušten na slobodu

24.09.2020.
u 18:02

Optuženi dvojac je uhićen u kolovozu nakon što je snimka njihovog brutalnog iživljavanja nad 19- godišnjakom objavljena na internetu.

Zbog kaznenog djela iznude splitsko Općinsko državno odvjetništvo podiglo je optužnicu protiv dvojice mladića koji su se prije mjesec dana u Kaštel Štafiliću fizički iživljavali na 19- godišnjaku s posebnim potrebama, doznaje se na sudu.

U optužnici se navodi da su B.K. (19) i njegov dvije godine mlađi prijatelj 22. kolovoza u 10.30 sati u dvorištu Crkve Bezgrešnog začeća od 19- godišnjeg L.J. tražili da im preda dvije tisuće kuna te ga nekoliko puta udarali šakama i nogama po glavi i tijelu. Za to vrijeme on je pokušavao pobjeći i zakloniti se od udaraca. 

"Morao im je predati novac u roku od dva dana, a kasnije je B.K. tražio skuter vrijedan najmanje dvije tisuće kuna, što je otac žrtve i napravio te predao skuter 17-godišnjaku.  Kasnije je B.K. iznudio još 300 kuna", stoji u optužnici.

Optuženi dvojac je uhićen u kolovozu nakon što je snimka njihovog brutalnog iživljavanja nad 19- godišnjakom objavljena na internetu. Obojica su ubrzo uhićeni, ispitani i zatvoreni zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela, odnosno od opasnosti od utjecaja na svjedoke.Optuženi 19- godišnjak i njegov dvije godine mlađi prijatelj su nakon mjesec dana pušteni iz zatvora na Bilicama iako je za njih tražen produžetak. Općinsko državno odvjetništvo je zbog toga najavilo žalbu.

Sudac im je izrekao zaštitnu mjeru zabrane približavanja žrtvi i uspostavljanja kontakta s njom, a osim toga se svakog tjedna moraju javljati nadležnoj policijskoj postaji i defektologu.

Komentara 3

RO
roland
18:36 24.09.2020.

Nekada, ne tako davno, za puno blaži pokušaj iznude, kad je ovako jasan slučaj, počinitelj bi u istražnom zatvoru čekao pravomoćnost presude. U brzom i efikasnom, zakonito provedenom postupku, slijedila bi kazna zatvora od 3 godine, pa onda neka u Lepoglavi razmišljaju o svojim postupcima. Ovdje, očito nekme nije u intresu da se sudska presuda donese brzo, efikasno i pravedno, sukladno zakonu i jasnim dokazima. Onda se suci bune kad se napiše da je sudstvo neposobno?

RO
roland
18:27 24.09.2020.

Dakle, stvar je uvijek ista. Mjesec dana istražnog zatvora, samo u medijski eksponiranim slučajevima, da se smiri javnost. Za vrijeme istražnog zatvora, nudi se novac obitelji žrtve, i onda članovi obitelji medijski istupaju i govore o postupku, te tako utječu na moguće druge žrtve, na javnost i na sud. Sud pušta kriminalce iz istražnog zatvora i onda slijedi dugo sudovanje, bez brze i efikasne kazne.

DU
Deleted user
17:14 25.09.2020.

Sramota!!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije