Naslovnica Vijesti Hrvatska

'Zaboravite stručnost kad je HNS u pitanju, važna je samo podobnost'

Nije riječ samo o omalovažavanju najbolje ocijenjenog kandidata doc. dr. sc. Matka Glunčića, nego i sljedećeg najbolje ocijenjenog kandidata kojeg su također mogli imenovati za njezina voditelja, kažu u Hrastu.
10. travnja 2018. u 19:05 8 komentara 578 prikaza
Zekanović i Ilčić
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Stranka HRAST ocijenila je u utorak kako je izbor voditelja Ekspertne radne skupine (ERS) pokazao da HNS-u uopće nisu važne stručne ocjene kandidata te da nije riječ samo o omalovažavanju najbolje ocijenjenog kandidata doc. dr. sc. Matka Glunčića, nego i sljedećeg najbolje ocijenjenog kandidata kojeg su također mogli imenovati za njezina voditelja.

Radovan Fuchs i Andrej Plenković NOVO IMENOVANJE Radovan Fuchs imenovan posebnim savjetnikom predsjednika Vlade

Jednako tako HNS-u ništa ne znači ni procedura. Jedino što je HNS-u važno je podobnost. Ako propisanom procedurom ne dobiju kandidata koji im politički odgovara, mijenjat će proceduru, priopćio je HRAST nakon što je poništen natječaj za voditelja ERS-a.

Predsjednik Vlade Andrej Plenković izjavio je u utorak kako je na telefonskoj sjednici Posebnoga stručnog povjerenstva odabrano 12 članova Ekspertne radne skupine koja će se baviti obrazovnom reformom u suradnji s Ministarstvom znanosti te da je zbog nemogućnosti postizanja konsenzusa poništen natječaj za voditelja te skupine za provedbu kurikularne reforme. Kao predsjednik Povjerenstva i Vlade, Plenković je odlučio imenovati posebnog koordinatora za rad ERS-a, a riječ je o bivšem ministru znanosti Radovanu Fuchsu.

Zekanović i Ilčić
1 / 3
Odbor za obrazovanje, znanost i kulturu, glunčić

Matko Glunčić, državni tajnik u Ministarstvu znanosti i obrazovanja, nije bio prihvatljiv HNS-u i ministrici Blaženki Divjak.

"Dok smo za HNS bili sigurni da je to njihov stalni modus operandi, ovim potezom postalo je jasno da je takva politika HNS-a, nažalost, superiorna i da je sam predsjednik HDZ-a i Vlade podlegao takvom modelu političkog djelovanja", navodi HRAST.

Reforma obrazovanja Reforma u rukama sadašnje ministrice i bivšeg ministra

Ovaj potez HDZ-a i HNS-a samo je, smatra HRAST, nastavak stare politike izbora voditelja obrazovne reforme koju je HNS sa svojim tadašnjim koalicijskim partnerom SDP-om provodio imenujući Borisa Jokića za voditelja ERS-a na temelju netransparentnoga javnog poziva izbjegavajući javni natječaj predviđen Strategijom obrazovanja, znanosti i tehnologije.

"Navedenim djelovanjem HDZ i HNS definitivno su izgubili i ono malo preostalog povjerenja stručne i znanstvene zajednice u Hrvatskoj koja bi Ministarstvu znanosti i obrazovanja trebala biti prvi partner u radu za bolju budućnost naše djece", stoji na kraju priopćenja Predsjedništva stranke HRAST - pokreta za uspješnu Hrvatsku.

Lana Kovačević S Fuchsom Divjak dobiva konkurenta koji pozna sustav Blaženka Divjak DIVJAK O FUCHSU 'Očekujem tim koji će davati podršku Ministarstvu u ovom procesu' Povratak ministra Radovan Fuchs dovodi svoj tim i preuzima vođenje kurikularne
Štednja
DO 31.01.2019.
Učenici, prijavite se na nagradni natječaj i osvojite 15 tisuća kuna za svoju školu

A1 izdvaja za Vas

 • zadar1:

  nisu odavno bili izbori 😎😎😎

 • Avatar titanov sin 2
  titanov sin 2:

  HNS- je propast ove države, Andreja ušla u koaliciju sa sotonom, evo račun plaća narod. Kad se samo sjetim koje kreature su prošle kroz ovu sektu.....stipe, besna, vrdoljak, itd Stvarno smo jadan narod koji to dozvoljava, sramota za sve žrtve ... prikaži još! i poštene ljude koji su dali život za našu državu.

 • rimac444:

  Ovakvim maloumnicima i nije jasno da su saveznici komunjara da je Plenković zadnji koji želi IK, prisiljen je zbog neprestne harange komunjarske gamadi koja na svaki način hoće srušiti vladu, a time i Hrvatsku. Svega toga ne bi bilo da ... prikaži još!da su ti maloumnici tako gorljivo tražili lustraciju, da se slome svi relikti