Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

'Zaboravite stručnost kad je HNS u pitanju, važna je samo podobnost'

Nije riječ samo o omalovažavanju najbolje ocijenjenog kandidata doc. dr. sc. Matka Glunčića, nego i sljedećeg najbolje ocijenjenog kandidata kojeg su također mogli imenovati za njezina voditelja, kažu u Hrastu.
10. travnja 2018. u 19:05 8 komentara 583 prikaza
Zekanović i Ilčić
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Stranka HRAST ocijenila je u utorak kako je izbor voditelja Ekspertne radne skupine (ERS) pokazao da HNS-u uopće nisu važne stručne ocjene kandidata te da nije riječ samo o omalovažavanju najbolje ocijenjenog kandidata doc. dr. sc. Matka Glunčića, nego i sljedećeg najbolje ocijenjenog kandidata kojeg su također mogli imenovati za njezina voditelja.

Radovan Fuchs i Andrej Plenković NOVO IMENOVANJE Radovan Fuchs imenovan posebnim savjetnikom predsjednika Vlade

Jednako tako HNS-u ništa ne znači ni procedura. Jedino što je HNS-u važno je podobnost. Ako propisanom procedurom ne dobiju kandidata koji im politički odgovara, mijenjat će proceduru, priopćio je HRAST nakon što je poništen natječaj za voditelja ERS-a.

Predsjednik Vlade Andrej Plenković izjavio je u utorak kako je na telefonskoj sjednici Posebnoga stručnog povjerenstva odabrano 12 članova Ekspertne radne skupine koja će se baviti obrazovnom reformom u suradnji s Ministarstvom znanosti te da je zbog nemogućnosti postizanja konsenzusa poništen natječaj za voditelja te skupine za provedbu kurikularne reforme. Kao predsjednik Povjerenstva i Vlade, Plenković je odlučio imenovati posebnog koordinatora za rad ERS-a, a riječ je o bivšem ministru znanosti Radovanu Fuchsu.

Zekanović i Ilčić
1 / 3
Odbor za obrazovanje, znanost i kulturu, glunčić

Matko Glunčić, državni tajnik u Ministarstvu znanosti i obrazovanja, nije bio prihvatljiv HNS-u i ministrici Blaženki Divjak.

"Dok smo za HNS bili sigurni da je to njihov stalni modus operandi, ovim potezom postalo je jasno da je takva politika HNS-a, nažalost, superiorna i da je sam predsjednik HDZ-a i Vlade podlegao takvom modelu političkog djelovanja", navodi HRAST.

Reforma obrazovanja Reforma u rukama sadašnje ministrice i bivšeg ministra

Ovaj potez HDZ-a i HNS-a samo je, smatra HRAST, nastavak stare politike izbora voditelja obrazovne reforme koju je HNS sa svojim tadašnjim koalicijskim partnerom SDP-om provodio imenujući Borisa Jokića za voditelja ERS-a na temelju netransparentnoga javnog poziva izbjegavajući javni natječaj predviđen Strategijom obrazovanja, znanosti i tehnologije.

"Navedenim djelovanjem HDZ i HNS definitivno su izgubili i ono malo preostalog povjerenja stručne i znanstvene zajednice u Hrvatskoj koja bi Ministarstvu znanosti i obrazovanja trebala biti prvi partner u radu za bolju budućnost naše djece", stoji na kraju priopćenja Predsjedništva stranke HRAST - pokreta za uspješnu Hrvatsku.

Lana Kovačević S Fuchsom Divjak dobiva konkurenta koji pozna sustav Blaženka Divjak DIVJAK O FUCHSU 'Očekujem tim koji će davati podršku Ministarstvu u ovom procesu' Povratak ministra Radovan Fuchs dovodi svoj tim i preuzima vođenje kurikularne
Vrtovi Hrvatske
Mala škola imuniteta:
Koji vitamini i minerali brane naše tijelo?
PBZ
#OSTAJEMDOMA
Plaćaj račune i upravljaj svojim financijama online: savjeti za organizaciju bez odlazaka u poslovnicu banke
  • zadar1:

    nisu odavno bili izbori 😎😎😎

  • golgeter14:

    ..hns kakva gnjus od stranke..a ti si plenkoviću izdao i šefa i stanicu..upravo vjerodostojno!

  • rimac444:

    Ovakvim maloumnicima i nije jasno da su saveznici komunjara da je Plenković zadnji koji želi IK, prisiljen je zbog neprestne harange komunjarske gamadi koja na svaki način hoće srušiti vladu, a time i Hrvatsku. Svega toga ne bi bilo da ... prikaži još!da su ti maloumnici tako gorljivo tražili lustraciju, da se slome svi relikti