Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 176
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HRAST:

'Zaboravite stručnost kad je HNS u pitanju, važna je samo podobnost'

Zekanović i Ilčić
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
10.04.2018.
u 19:05

Nije riječ samo o omalovažavanju najbolje ocijenjenog kandidata doc. dr. sc. Matka Glunčića, nego i sljedećeg najbolje ocijenjenog kandidata kojeg su također mogli imenovati za njezina voditelja, kažu u Hrastu.

Stranka HRAST ocijenila je u utorak kako je izbor voditelja Ekspertne radne skupine (ERS) pokazao da HNS-u uopće nisu važne stručne ocjene kandidata te da nije riječ samo o omalovažavanju najbolje ocijenjenog kandidata doc. dr. sc. Matka Glunčića, nego i sljedećeg najbolje ocijenjenog kandidata kojeg su također mogli imenovati za njezina voditelja.

Jednako tako HNS-u ništa ne znači ni procedura. Jedino što je HNS-u važno je podobnost. Ako propisanom procedurom ne dobiju kandidata koji im politički odgovara, mijenjat će proceduru, priopćio je HRAST nakon što je poništen natječaj za voditelja ERS-a.

Predsjednik Vlade Andrej Plenković izjavio je u utorak kako je na telefonskoj sjednici Posebnoga stručnog povjerenstva odabrano 12 članova Ekspertne radne skupine koja će se baviti obrazovnom reformom u suradnji s Ministarstvom znanosti te da je zbog nemogućnosti postizanja konsenzusa poništen natječaj za voditelja te skupine za provedbu kurikularne reforme. Kao predsjednik Povjerenstva i Vlade, Plenković je odlučio imenovati posebnog koordinatora za rad ERS-a, a riječ je o bivšem ministru znanosti Radovanu Fuchsu.

Zekanović i Ilčić
1/3

Matko Glunčić, državni tajnik u Ministarstvu znanosti i obrazovanja, nije bio prihvatljiv HNS-u i ministrici Blaženki Divjak.

"Dok smo za HNS bili sigurni da je to njihov stalni modus operandi, ovim potezom postalo je jasno da je takva politika HNS-a, nažalost, superiorna i da je sam predsjednik HDZ-a i Vlade podlegao takvom modelu političkog djelovanja", navodi HRAST.

Ovaj potez HDZ-a i HNS-a samo je, smatra HRAST, nastavak stare politike izbora voditelja obrazovne reforme koju je HNS sa svojim tadašnjim koalicijskim partnerom SDP-om provodio imenujući Borisa Jokića za voditelja ERS-a na temelju netransparentnoga javnog poziva izbjegavajući javni natječaj predviđen Strategijom obrazovanja, znanosti i tehnologije.

"Navedenim djelovanjem HDZ i HNS definitivno su izgubili i ono malo preostalog povjerenja stručne i znanstvene zajednice u Hrvatskoj koja bi Ministarstvu znanosti i obrazovanja trebala biti prvi partner u radu za bolju budućnost naše djece", stoji na kraju priopćenja Predsjedništva stranke HRAST - pokreta za uspješnu Hrvatsku.

Komentara 8

ZA
zadar1
20:47 10.04.2018.

nisu odavno bili izbori 😎😎😎

DU
Deleted user
20:35 10.04.2018.

..hns kakva gnjus od stranke..a ti si plenkoviću izdao i šefa i stanicu..upravo vjerodostojno!

RI
rimac444
20:36 10.04.2018.

Ovakvim maloumnicima i nije jasno da su saveznici komunjara da je Plenković zadnji koji želi IK, prisiljen je zbog neprestne harange komunjarske gamadi koja na svaki način hoće srušiti vladu, a time i Hrvatsku. Svega toga ne bi bilo dada su ti maloumnici tako gorljivo tražili lustraciju, da se slome svi relikti

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije