Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
policija izvijestila

Za ratni zločin u Borovu u pritvoru zadržana samo jedna osoba

borovo selo (1)
Foto: Goran Kovačić/PIXSELL
1/6
13.11.2010.
u 13:42

- Za jednog od prijavljenih i trenutno nedostupnih raspisana je međunarodna tjeralica

VINKOVCI - Nakon višemjesečnog kriminalističkog istraživanja na području PU vukovarsko srijemske županije, uhićeno je pet osoba iz Borova, ali je u pritvoru zadržana samo jedna osoba, rečeno je danas na tiskovnoj konferenciji u Vinkovcima.

Policija nije željela reći o kojim se imenima radi, već samo sa se radi o osobama optuženima za kazneno djelo ratnog zločina počinjenog u Borovu Selu, današnjem Borovu, 2. svibnja 1991.godine.

Tijekom provođenja kriminalističkog istraživanja provedeno je 28 istražnih radnji radi ispitivanja svjedoka, 253 obavjesna razgovora, osam pretraga domova i drugih prostorija, pet poligrafskih tesriranja, a pribavljeni su i brojni video-zapisi u vezi zbivanja 2.svibnja 1991., izvijestila je policija. 

Protiv pet osoba, četiri državljana RH i jedne osobe neutvrđena državljanstva, podnesene su kaznene prijave za ratni zločin i raspisana je međunarodna potjernica.

- Za jednog od prijavljenih i trenutno nedostupnih raspisana je međunarodna tjeralica zbog izbjegavanja kaznene odgovornosti - rekao je Vitomir Bijelić, načelnik krim-policije, dodajući  kako su oni pravomočnom presudom u odsutnosti osuđeni na šest godina zatvora zbog zločina u Borovo Selu.

Državni odvjetnik Božidar Piljić kažće da je Odvjetništvo podnijelo kaznenu prijavu protiv jedne osobe iz Borova Sela.

Ključne riječi

Komentara 21

NE
nedvojbeno
14:30 13.11.2010.

Znate li ko je prvi visoki dužnosnik HDZ-a koji je javno upozorio na korupciju, kriminalnu privatizaciju, lažne branitelje i lažne HRVI ? To je Jure Šimić, osnivač HDZ-a u Bjelovaru, učinio još 1993. godine. Znate li gdje je trenutno Jure Šimić ? Pritvoren je u Bjelovaru radi navodno počinjenog ratnog zločina prilikom oslobađanja vojarni u Bjelovaru 1991. godine na osnovu \"dokaza\" Save Štrbca. Ima li njegovo uhićenje veze sa navodima koje je iznosio 1993. godine ? Želi li ga se na ovaj način ušutkati ? Koliko se čovjek osjećao krivim za navodne zločine govori činjenica da je bez ikakvog straha od uhićenja nebrojeno puta boravio u BiH-a i Republici Srpskoj iako je znao da je protiv njega podignuta optužnica u beogradu. Srbi ga nisu uhitili radi nepostojanja dokaza ali zato Hrvati jesu.

OB
-obrisani-
14:54 13.11.2010.

koji bedaci,sam se blamiraju.

OB
-obrisani-
19:17 13.11.2010.

13.11.2010. u 19:10h ribnlk je napisao/la: . . ..svi putevi vode prema krivogubecu, glavasu, susku, seksu, ...zasto bi se istina tribala znati...??? . . HAHAHAHAHAHA...... vidim da netko pokusava biti ribnikov klon. Samo proziran je jer drugo slovo i jeje pretvorio u l hahahahahahaha

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije