Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 97
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Petrinjski proračun

Za proračunske sisavce više nema mjesta, a možda idu i minimalci

Revizija petrinjskog proračuna
Antun Petračić/VLM
31.07.2013.
u 12:48

Nove dugove i preuzete obveze bivše garniture vlasti revizija pronalazi iz dana u dan

Grad Petrinja, na dan 30. lipnja ove godine, dugovao je najmanje 20 milijuna kuna, iznijela je jučer poslijepodne na tiskovnoj konferenciji nezavisna revizorica Vlatka Sakar iz Zagreba. Detaljan pregled proračuna bivše garniture počela je ona odmah poslije lokalnih izbora, na poziv novog gradonačelnika Darinka Dumbovića.

Velike naknade i plaće

– Nije to konačni iznos, osjećam da će troškovi i obveze dosegnuti 25 milijuna, prognozirao je jučer prvi čovjek Petrinje.

– Proračunski sisavci pojeli su novac građana i to se mora znati, ali i prekinuti. Sramotna je neisplata poticaja za cijelu prošlu i polovicu prethodne godine ili dugovanja transfera udrugama, sportskim klubovima i društvima, a s druge strane tu je megalomanstvo u naknadama vijećnicima, uključujući i predsjedniku Gradskog vijeća, plaćama pročelnika od 13.000 kuna ili direktora do 16.000 kn. Moramo eliminirati takvo stanje, usvojiti novu sistematizaciju, a onima došlim po političkom ključu nema više mjesta u sustavu. Ne mogu opstati Turistička zajednica i Razvojna agencija Petra s po pet zaposlenih kao ni preglomazni Hrvatski dom, Gradska knjižnica i čitaonica. Uštede kreću od nas s vrha i, ako bude potrebno, uvest ćemo svima minimalne plaće, otvoreno je jučer zborio Darinko Dumbović.

Direktor gradske tvrtke Komunalac Vlado Lovreković zavapio je kako im s dugom od oko šest milijuna kuna za redovno i normalno poslovanje manjka 500.000 kuna mjesečno pa im je i neizvjesna druga polovica godine.

I u tvrtkama loše

– U vodopskrbnom poduzeću situacija nije dobra, ali ni tako dramatična kao kod komunalaca, rekao je direktor Privrede Zlatko Medved.

O ovakvim dramatičnim financijama, te nalazu neovisne revizije, vjerojatno će biti prilike govoriti na današnjem  nastavku Gradskog vijeća, čija je sjednica prekinuta 18. srpnja, zbog nemogućnosti donošenja odluke jer je stvorena pat pozicija među vijećnicima.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije