Naslovnica Vijesti Hrvatska

Za kredit Orljavi, koji su odobrili HBOR i HPB, u jamstvo dane dionice CO-a i ACI-ja

Model zaloga vrijedne imovine za kredite gubitaša primijenjen je i kod Petrokemije kada joj je odobreno 350 milijuna kuna
28. srpnja 2017. u 10:42 2 komentara 527 prikaza
Državna tvrtka Orljava
Foto: Tihomir Ivcetic/PIXSELL

Državna tvrtka Orljava iz Požege u kojoj, kako je naglasio ministar državne imovine Goran Marić, radi 330 zaposlenica dobit će kredit od 14 milijuna kuna, a država je u zalog za kredit stavila dionice Croatia osiguranja i ACI-ja vrijedne ukupno 28 milijuna kuna. Kredit je odobren na rok od deset godina s počekom od dvije godine i kamatom od 4 posto.

Agrokor SLUČAJ AGROKOR Oglasio se i HBOR: 'Pozajmice su dane bez znanja povjereničkih odbora fondova'

Tako se vrijednom imovinom ponovno krpaju rupe državnih gubitaša, što je bio slučaj i kod kredita od 350 milijuna kuna odobrenog Petrokemiji za koji su založene dionice HT-a, Podravke, Croatia Airlinesa i Đuro Đaković grupe. Modus operandi uvijek se opravdava očekivanjem da će se pronaći strateški partner i planom resrukturiranja.

Ipak, kad se uzme u obzir da su kredit Orljavi odobrili državni HBOR i HPB, a da Orljava time namjerava platiti zaostale porezne i obveze dobavljačima po predstečajnoj nagodbi te Državnim nekretninama, vidi se da će se novac od kredita zavrtjeti unutar državnog aparata u najširem smislu.

Orljava je tvrtka koja se bavi proizvodnjom odjeće i još nije privatizirana, u stopostotnom je državnom vlasništvu iako se bavi tekstilom, a kredit će teško vratiti jer stvara gubitke u poslovanju i godišnje uprihodi samo 22 milijuna kuna.

burza Oslabile dionice Dionice BMW-a, VW-a i Daimlera pod pritiskom zbog moguće kazne za kartelsko udruživanje HPB Traže se ulagači HPB treba do 700 milijuna kuna TRŽIŠTE KRIPTOVALUTA Bitcoinu vrijednost jučer pala 6,5%, a Ethereumu 8%
VISERA
EU FONDOVI
Inovacije: Radimo na razvoju robota koji će mnoge poštedjeti zamornog pretipkavanja podataka
  • ante.oreskovic75:

    Novinarka sve zna!!!!!Kako to da ne radi kao savjetnica negdje na visokom položaju?Eto dali su kredit firmi koja ima 330 zaposlenih umjesto da ih razjure svoja zna da to neće moći vratiti!

  • Avatar lunar777
    lunar777:

    Do kada ćemo financirati socijalističke gubitaše? Privatizirajte i ako nisu u stanju poslovati u plusu stečaj.