Naslovnica Biznis Kompanije i tržišta

Bitcoinu vrijednost jučer pala 6,5%, a Ethereumu 8%

Pojačana je prodaja izazvala pad Bitcoina. U žiži je sukob zagovornika i oponenata povećanja volumena i brzine transakcija
12. srpnja 2017. u 08:16 0 komentara 849 prikaza

Virtualne valute Ethereum (ili Ether) i Bitcoin imale su jučer loš dan: na azijskim tržištima gdje se i inače njima naviše trguje, Ethereum je na vrijednosti izgubio osam posto i pao ispod 200 dolara prvi put od svibnja, dok je Bitcoin na gubitku 6,5 posto, prenosi Business Insider.

Bitcoin FORTRADE Da ste prije 7 godina uložili 100$ u Bitcoin, danas biste imali 83 milijuna

Cijena Bitcoina, koji je prije mjesec dana dosegnuo rekordnih 3000 dolara, a jučer je pao na 2368, klima se najviše zbog rasprava koje “developeri” i investitori vode o njegovoj budućnosti: jedna struja zalaže se da najjača kriptovaluta zadrži trenutačne karakteristike te ima sličnu funkciju kakvu ima zlato, dok oponenti žele rapidno povećati volumen i brzinu transakcija sa sadašnjeg maksimuma od sedam u sekundi. U tom bi slučaju poprimio karakteristike visokolikvidne valute kao što je američki dolar. S obzirom da je u prometu ograničena količina Bitcoina, vrijednost mu je ove godine vrtoglavo rasla.

Prijašnji pokušaji postizanja kompromisa već su propadali i ponovo se pojavila mogućnost “rascjepa” valute, a konačna odluka mogla bi se znati 21. srpnja kad će biti predstavljena nova platforma koja bi ubrzala transakcije. Vrijednost Bitcoina je jučer pala jer je porastao broj onih koji su ga prodavali.

dolar rekordna 2017. Vrijednost sto najvećih tvrtki 17,4 bilijuna dolara Bitcoin Besplatna e-knjiga 'Kako trgovati cijenom Bitcoinom' Fortrade Fortrade Više ne morate ‘kopati Bitcoine’, sada možete trgovati njihovom cijenom na financijskom tržištu

 

Putokaz za najljepše plaže na Pagu
Najljepše plaže na Pagu
Istražite koje su najljepše plaže i pronađite one koje će vam najbolje odgovarati

A1 izdvaja za Vas

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.