Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 128
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Koprivnica

Za električne automobile još nema ponuda, za bicikle stigle dvije

Bicikli
Foto: Marijan Sušenj/PIXSELL
09.01.2014.
u 14:00

Odluku o dobavljaču 30 bicikala i pripadajuće opreme za javni gradski prijevoz Gradsko će vijeće donijeti ovaj mjesec

Iako rok za predaju ponuda istječe u ponedjeljak, još se nitko nije javio na otvoreni javni natječaj Grada Koprivnice za nabavu “ekoloških” automobila.

Nisu zabrinuti

Koprivnica je natječaj raspisala u prosincu prošle godine. Grad će kupiti pet automobila na električni pogon te još dva na hibridni.

Predviđeni trošak za električne automobile je, prema natječajnoj dokumentaciji, 960.000 kuna (192.000 kuna po vozilu), 150.000 kuna za hibridni automobil te 240.000 kuna za vozilo s hibridnim “plug in” pogonom.

 

Ukupno to iznosi 1,3 milijuna kuna bez PDV-a, ali trošak koji će pokriti gradski proračun kretat će se oko pola milijuna kuna. Ostatak će se ‘pokriti’ iz europskih fondova u sklopu projekta Civitas Dynamo, a dio će sufinancirati Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. U gradskoj upravi ne iskazuju zabrinutost zbog toga što ponuda nekoliko dana prije isteka roka još nema.

Kažu kako je bilo neformalnih upita u vezi s jamstvima i tehničkim specifikacijama te kako ne očekuju da se nitko do ponedjeljka neće javiti.

Ako do toga ipak dođe, poručuju iz koprivničke uprave, natječaj će ponoviti.

Četiri stanice

S drugim natječajem, onim za nabavu 30 bicikala opremljenih sustavom protiv krađe, gradska administracija ima više sreće.

“Stigle su dvije ponude te je napravljena administrativna i tehnička procjena. Nakon dodatnih obrazloženja koje smo tražili od ponuđača te temeljem najjeftinije ponude Gradsko vijeće će tijekom siječnja donijeti odluku o odabiru dobavljača.” - odgovorili su nam jučer.

Građani će u prvih godinu dana besplatno moći koristiti bicikle koji će biti parkirani na četirima postajama - kod željezničke stanice, bolnice, bazena i pred vijećnicom.

Komentara 2

DU
Deleted user
09:40 10.01.2014.

Zbroj 960 000 + 240 000 + 150 000 = 1,35 mil. kuna. Gdje je nestalo 50 000,00 kuna? Ako autor spominje financije za aute, zašto se kriju informacije za bicikle? Pa to su sredstva nas poreznih obveznika.

DU
Deleted user
10:02 10.01.2014.

A sad mi je pao na pamet zgodan ekološki projekt koji ne bu tak puno koštal. Treba kupiti magarce, konje i drvene kočije. Hrana (zob, slama, mrkva, jabuke, rogače i sl.) koju pojede konj ili magarac će se pretvoriti u biorazgradivi otpad. Taj otpad se može koristiti pri proizvodnji hrane za konja i magarca ili naprimjer bio plina. A kakva će to biti atrakcija za djecu? A kad konj ili magarac postane star možemo ga čak i pojesti. Entropija sistema će biti bolja od hibridnog ili električnog motora, kao i bicikla.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije