Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 99
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HRVATSKI POTENCIJAL

William Engdahl: Na Krku bi bilo zanimljivo potražiti naftu

William Engdahl
Luka Stanzl/Pixsell
21.01.2014.
u 15:09

Jako volim hrvatsku obalu, imate prekrasne plaže, ali s traženjem nafte obala biva devastirana, poručio je prije dvije godine Engdahl

Ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak danas je, komentirajući završetak prikupljanja seizmičkih podataka 2D tehnikom u hrvatskom podmorju, rekao kako je 20-ak svjetskih naftnih kompanija iskazalo interes za potencijal hrvatske nafte i plina.

William Engdahl, novinar i istraživač koji se u svojim radovima često bavio i eksploatacijom nafte, u intervjuu za Forum prije gotovo dvije godine komentirao je mogućnost traženja nafte na jadranskoj obali. Rekao je da je velika vjerojatnost da u Hrvatskoj ima nafte u velikim količinama.

- Moji ruski poznanici s iskustvom u traženju nafte tamo gdje je ne bi trebalo biti, kažu da je Krk svakako mjesto na kojem bi je bilo zanimljivo potražiti. Hrvatska inače ima geološki vrlo aktivnu obalu. Jako volim hrvatsku obalu, imate prekrasne plaže, ali s traženjem nafte obala biva devastirana, što ipak nikako ne bih volio - rekao je tada Engdahl.

Engdahl je tada upozorio Hrvatsku na moguće negativne posljedice ulaska u EU te poručio da se bori za svoje nacionalne interese, poput Njemačke.

- Sve što dolazi iz Bruxellesa nije nužno i pozitivno. Osobno sam zabrinut da bi se mogli uništiti mnogi predivni hrvatski resursi; vodno bogatstvo, sposobnost da se hrvatsko stanovništvo prehranjuje poljoprivrednim proizvodima koji spadaju među najkvalitetnije u svijetu. To se već ranije počelo uništavati, a se nadam da se s ulaskom u EU to neće dodatno pogoršavati - rekao je Engdahl.

Komentara 8

CA
campa
18:22 21.01.2014.

Ako u Jadranu postoje velike količine nafte i plina bojim se da će se ustupiti stranim kompanijama za sitne novce.Povjest nas uči kako smo prodali banke,kako je prodata INA i njena upravljačka prava i mnoga poduzeća sve za sitnu lovu.Nemojmo zaboraviti kako je Jandroković javno nudio eksplataciju vode Amerikancima a sada se nudi i koncesija nad autocestama.Nebi se čudio da se stranci korupcijom domognu prava na korištenje nafte i plina a nama će ostaviti devastiranu obalu i mrvice od njihove zarade.

RO
RotoRoman
15:29 21.01.2014.

Engdahl je car

VE
Vercingetorix
16:31 21.01.2014.

Volim čitati i slušati Engdahla. Naši "socijaldemokrati" i "demokršćani" su prodali svu vitalnu državnu imovinu: banke, INA-u, telekomunikacije itd. Teško da možemo povratiti svoju suverenost na tom polju, ali još nam je ostala voda. Ne smijemo dozvoliti privatizaciju naših vodnihih resursa. Voda nam je najvažniji resurs. Ujedno, moramo se boriti protiv GMO hrane (Engdahlova knjiga Sjeme uništenja).

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije