Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 173
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SRBIJANSKI MINISTAR

Vulin o Milanovićevoj gesti: To budi nadu u odbacivanje ustaške ideologije

02.05.2020.
u 17:00

Vulin se nada da Milanovićev primjer "neće ostati usamljen".

Srbijanski ministar obrane Aleksandar Vulin ocijenio je u subotu kako gesta hrvatskog predsjednika, koji je napustio komemoraciju uz obljetnicu akcije Bljesak zbog ustaškog znakovlja, "budi nadu" da će u Hrvatskoj započeti institucionalno odbacivanje "ideologije ustaštva".

Vulin se nada da Milanovićev primjer "neće ostati usamljen".

"Odbijanje predsjednika Hrvatske Zorana Milanovića da se pojavljuje uz ustaške simbole, budi nadu da će u Hrvatskoj najzad doći do institucionalnog odbacivanja ideologije ustaštva i da će Hrvatska prestati tražiti opravdanja za zločine NDH i polagati vijence na ustaške grobove u Bleiburgu",naveo je Vulin u pisanoj izjavi koju je medijima proslijedilo Ministarstvo obrane.

Domovinski rat - rezultat velikosrpskih pretenzija, a koji Vulin naziva "građanskim ratom u Hrvatskoj" tijekom devedesetih godina nikada neće biti posmatran na isti način među Srbima i Hrvatima, navodi srbijanski ministar obrane, "ali genocid nad Srbima, Židovima i Romima, počinjen od ustaša, i 20.000 poklane djece u Jasenovcu, ne ostavljaju ni najmanju mogućnost za drukčije poglede ili tumačenja". 

Milanović je u petak napustio obilježavanje 25. obljetnice Vojno-redarstvene operacije "Bljesak" zbog ustaškog pozdrava "Za dom spremni" na majicama nekih od sudionika.

VIDEO: Zbog ovih majica Milanović je napustio obilježavanje obljetnice Bljeska: "To je provokacija."

Komentara 50

GA
galaxy31
05:56 03.05.2020.

Jedan hrvat blizak vasem sadasnjem premijeru mi je rekao da ne postoji gori narod nego hrvat iz hrvatske.Kaze studirao je u Zgi kaze da su puni mrznje a za novac bi slagali i ubili rodjenu majku- to su njegove reci.Poznajem hr. u Srbiji i iz Bih i ne volim generalizovati ali ne vidim to.Samo pogledajte njihove komentare i portale.Puno lazu ono: "da susedu crkne krava"! Mislim uzas sta oni mogu da progutaju.Nikada vise zajedno to je sigurno i jasno svakom Srbinu,kamo srece da nikada i nismo bili.

SN
snuckers30
06:12 03.05.2020.

Koliko vidim vi gospodo domovinci dezurate na oortalu od 0-24h.Ne znam u opste sta imate tamo u vasoj vukohebini iz koje skrabate a kamoli da se spustam toliko nisko na tom vasem divljem smecu.Ne zanimate nas vi niste civilizacija ,vi ste primitivna po zlocinu poznata zemlja i niko normalan ne zeli imati posla sa vama.

HR
hr76
19:00 02.05.2020.

Dosta više s time. Okrenimo se ekonomskim temama.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije