Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAKON INCIDENTA U OKUČANIMA

Barišić o Milanoviću: 'Važniji mu je bio njegov ego, nego 51 poginuli hrvatski branitelj'

Borislav Barišić
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
1/9
01.05.2020.
u 16:04

Ako ćemo se sramiti znakovlja pod kojim se ginulo braneći zemlju, onda ta zemlja nema budućnosti, kažu iz HOS-a.

Nakon uvredljive izjave u Jasenovcu da Spomen ploču poginulim "treba maknuti, negdje baciti, jer nema veze s Domovinskom ratom", kojom je uvrijedio HOS-ovce i njihove obitelji, bijegom iz Okučana s obljetnice obilježavanja Bljeska, predsjednik Zoran Milanović uvrijedio je sve hrvatske branitelje.

Predsjednik Milanović je napustio Okučane kazavši da je vidio "jednog sudionika koji treba položiti vijenac, a imao je odoru s grbom 'Za dom spremni', u čemu ne želi sudjelovati". I otišao sa svečanosti dodajući da je to "gaženje žrtava i sjećanja na ovaj događaj" – reakcija je predsjednika Saveza udruga dragovoljaca HOS-a, Borislava Barišića, na današnja događanja u Okučanima.

Potom dodaje kako su dvojica veterana Domovinskog rata, Krešimir Maretić, predsjednik Zbora udruga gardijskih brigada, i Zoran Maras, predsjednik Udruge specijalne policije, u znak potpore ratnim suborcima HOS-a, na 25. obljetnicu Bljeska u Okučanima odjenuli majice sa znakom udruge HOS-a koja je legalno i legitimno registrirana pri tijelima vlasti RH.

VIDEO: Milanović zbog natpisa ZDS otišao s obilježavanja Bljeska

- Ako je to Milanoviću važno, učinjeno je to u vrijeme premijera Ivice Račana. Važno je naglasiti da je Milanović na proslavu 25. obljetnice Bljeska došao kao predsjednik države. On u Okučanima nije bio privatna osoba nego vrhovni zapovjednik koji se došao pokloniti poginulim hrvatskim ratnicima. A nije to učinio. Važniji mu je bio njegov ego, nego 51 poginuli hrvatski branitelj. U tom kontekstu pozdravljamo izjavu premijera Andreja Plenkovića koji je kazao da svi koji su dali život za Hrvatsku zaslužuju poštovanje – kaže Barišić, pa dodaje kako želi naglasiti još nekoliko činjenica i njima podsjetiti vrhovnog zapovjednika Milanovića.

- Zastava HOS-a uvijek je vukovarskoj koloni, na komemoraciji u Škabrnji, prigodom sjećana na obranu Srđa kod Dubrovnika, u Kninu za proslavu Oluje... Zastava HOS-a bila je na Mimohodu u Zagrebu 2015. godine, na proslavi 20. obljetnice Oluje, kad je Milanović bio premijer, a organizator Ministarstvo obrane koje tada vodio ministar Ante Kotromanović. Dalje, Vijeće za suočavanje s prošlošću objavilo je dokument u kojem je precizirano da se obilježja koja su korištena u Domovinskom ratu mogu koristiti u kontekstu Domovinskog rata – na proslavama, komemoracijama i trenucima u kojima se prisjećamo žrtava. Ako Milanović to ne zna netko od savjetnika trebao ga je podsjetiti. Ako ćemo se sramiti znakovlja pod kojim se ginulo braneći zemlju, onda ta zemlja nema budućnosti - kaže Barišić, dodajući da želi naglasiti još dvije stvari:

- Prvo, ponosni smo i zahvalni našoj ratnoj subraći, veteranima i gardijskih brigada i specijalne policije, na iskazanoj podršci i zajedništvu kakvo smo pokazali u Domovinskom ratu, za vrijeme obrane i oslobađanja Hrvatske. Samo zajedništvom mogli smo poraziti agresore i osloboditi Hrvatsku. Drugo, jutros je bilo zadovoljstvo na HTV-u pratiti program proslave iz Okučana. Prisjetiti se slavnih dana, vidjeti ratne zapovjednike i brojne druge sudionike akcije Bljesak, prisjetiti se Rudija Perišina i Petra Stipetića i svih koje smo voljeli i poštovali, a koji više nisu s nama. Sramite se, gospodine predsjedniče – poručio je čelnik Saveza udruga dragovoljaca HOS-a.

Ključne riječi

Komentara 35

Avatar Ilirija2
Ilirija2
23:10 01.05.2020.

oni koji nimaju postovanja prema Croatonskoj povisti nimaju cakod trazit na Croatonskoj zemlji. a ustase su dio hrvatske poborili su se za Croatonstvo, a komunisti su bili masonska instalacija koja se borila za internacionalu. ustastvo je hrvatstvo, ali intenacionala komunizma to nije nikad bila i niti to ikada moze logicki bit, prema tome vi imate pravo postovat ustasku povist ka dio Croatonske Ilirske povisti, ili bizat sa Croatonske zemlje.

IP
ISKRENI_PARTIZAN
23:18 01.05.2020.

Ja sam partizan i ja sam duboko povrijeđen Milančetovim pljuvanjem po Hrvatskim svetinjama

Avatar Ilirija2
Ilirija2
22:56 01.05.2020.

oni koji nimaju postovanja prema Croatonskoj povisti nimaju cakod trazit na Croatonskoj zemlji. a ustase su dio hrvatske poborili su se za Croatonstvo a ne ka komunisti za internacionalu. ustastvo je hrvatstvo, ali intenacionala komunizma visti, to nije nikad bila i vi imate pravo postovat ustastku povist ka dio hrvatske povisti, ili bizat sa Croatonske zemlje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije