Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 101
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Odluka izazvala buru

Vukšić: Je li Vlada odgodila minimalnu plaću zbog HUP-a

mirando mrsić,portal
Davor Puklavec/PIXSELL
18.04.2013.
u 14:08

Sukladno zakonu, sa socijalnim partnerima dogovorili smo iznos i datum primjene nove minimalne plaće, objasnio je ministar Mrsić.

Vladina odluka da će se povećana minimalna plaća u iznosu od 2984 kuna primjenjivati od 1. lipnja izazvala je buru negodovanja s druge strane Markova trga na kojem su klubovi laburista i HDZ-a tražili stanku u zasjedanju Sabora i dolazak ministra Miranda Mrsića da objasni odgodu. Laburist Branko Vukšić posumnjao je da se odluka odgađa zbog pritisaka iz Hrvatske udruge poslodavaca iz koje su poručili da će povećanje minimalne plaće ugroziti 50.000 radnih mjesta.

Smatra da poslodavci radnike iskorištavaju kao roblje, a smeta mu što HUP protiv toga ne prosvjeduje, a prosvjeduje protiv legalno povećane minimalne plaće.

– Ako je to istina, HUP bi se time pretvorio u udrugu opasnih namjera, a Vlada u poslušnika – rekao je Vukšić i dodao kako nema razloga da se od idućeg tjedna ne počne primjenjivati nova minimalna plaća.

Mrsić, koji je igrom slučaja bio u Saboru jer je sljedeća točka dnevnog reda bio zakon iz njegova resora, pojavio se u sabornici te zastupnicima poručio kako shvaća da su predizborna vremena i da se koristi svaki trenutak za istupanje u javnosti.

– Nadam se da ste dobro pročitali zakon jer u njemu piše da će Vlada donijeti uredbu prije donošenja proračuna, odnosno do kraja godine, nakon konzultacija sa socijalnim partnerima. Mi smo sjeli sa sindikatima i poslodavcima i dogovorili iznos i datum primjene minimalne plaće – rekao je Mrsić i potvrdio da će se s novom minimalnom plaćom krenuti od 1. lipnja te da će ona biti u iznosu kako je i predviđeno.

>>Vukšić: Vlada uzima siromašnima, a daje bogatima

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije