Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 194
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ćirilica kao spin

Vukovarka Juliana Adamović: Taoci smo sitnih interesa političara

'19.12.2008., Vukovar - Julijana Adamovic Atanasovski nagradjena je Kiklopom u kategoriji debitantske knjige godine \'Kako su nas ukrali ciganima\'. Photo: Branimir Bradaric/Vecernji list'
'Branimir Bradaric/Vecernji list'
04.09.2013.
u 17:02

Smatram sve ovo što se događa političkim spinom koji je vrlo dobro proračunat jer je stanje u gradu zbog skore utakmice već napeto, ali i slučaja s gradonačelnikom Sabom, kaže vukovarska književnica

U mnoštvu glasnih prosvjednika ovih se dana u Vukovaru slabo ili gotovo nikako ne čuje glas Vukovaraca koji razmišljaju drukčije i predstavljaju glas razuma. Jedna od njih je i vukovarska književnica Julijana Adamović koja je zbog svojih stavova imala i niz manjih neugodnosti.

– Smatram sve ovo što se događa političkim spinom koji je vrlo dobro proračunat jer je stanje u gradu zbog skore utakmice već napeto, ali i slučaja s gradonačelnikom Sabom, njegova saslušanja u USKOK-u i izjava da se radi o napadu na Hrvatsku. U isto vrijeme sve je ovo neosjetljivo prema građanima koji žele živjeti normalnim životom – smatra J. Adamović.

Govoreći o ćirilici kaže da nema osobno ništa protiv nje, ali i da je cijela ta priča neiskrena, da SDSS kao inicijator nije ništa učinio za bolje odnose Srba i Hrvata u gradu te da treba napraviti realan i pravi popis stanovništva.

– Razočarana sam svime ovime što se događa jer to nije dobro za Vukovar i našu djecu. Nažalost, mi svi postali smo taoci sitnih interesa političara, pri čemu svatko dobije dio kolača. Ovdje se radi o velikoj manipulaciji emocijama Vukovaraca. Osuđujem svaku vrstu nasilja, blokade i slične stvari kojih smo svjedoci ovih dana. Posebno mi je žao što većina ljudi koja razmišlja slično kao ja šuti i ne čini ništa da se stanje popravi – rekla je J. Adamović.

>>Policija privela Josipa Klemma. Zanima ih što je radio u Vukovaru!

>>Nova dvojezična ploča postavljena i na policijsku postaju u Vukovaru

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije