Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 144
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bez carinika

Vuk Drašković: Na državne granice će pasti paučina

Granica
Ivica Galovic/PIXSELL
28.01.2013.
u 21:18

Niti će biti vojske, niti policije, niti carinika. Jednostavno, kao za vrijeme stare Jugoslavije sjest ćemo u auto i putovati kroz Hrvatsku, Sloveniju i dalje dok postoji Europa, a da nas nigdje neće zaustaviti carinik

-Kada zemlje bivše Jugoslavije uđu u EU na granice sadašnjih država past će paučina. Niti će biti vojske, niti policije, niti carinika. Jednostavno, kao za vrijeme stare Jugoslavije sjest ćemo u auto i putovati kroz Hrvatsku, Sloveniju i dalje dok postoji Europa, a da nas nigdje neće zaustaviti carinik i da nigdje ne vidimo granicu, rekao je Vuk Drašković, srbijanski političar i predsjednik SPO u intervjuu za beogradski dnevni list Blic.

Na isti način vidi uskoro i granicu Srbije sa Kosovom navodeći da će sve ono što se danas naziva carinom jednoga dana, kada i Srbija i Kosovo uđu u EU, biti sklonjeno.

- Bio je jedan narod koji je skupo platio taj sumanuti projekt o velikoj Srbiji. Imali smo veliku Srbiju, Hrvati su imali veliku Hrvatsku, Bošnjaci veliku Bosnu, Makedonci najveću moguću Makedoniju, Slovenci najveću moguću Sloveniju, ali u Jugoslaviji. Nje nema, ali bit će sjedinjenih europskih država i u njima će doći do sjedinjavanja naroda, ali i nacionalnog ujedinjavanja na čitavom prostoru Europe. Nažalost, ovo nisu teme našeg parlamenta, njima se ne bavi naša intelektualna elita, nego EU zamišlja kao neku tetku koja sjedi pored Djeda Mraza i dijeli poklone. Pokloni da, pravila i sustav vrijednosti ne. Ali to tako ne može, dalje pojašnjava Drašković svoje tvrdnje.

- Nema Jugoslavije, ali ima nas. Ratovi u kojima je ubijena Jugoslavija bili su režirani od strane političke i mafijaške elite, a nije ih ogromna većina naroda željela. To najbolje pokazuje primer Dejtona. Pucalo se i ubijalo na svim stranama, a kad je stigla vijest da je potpisan mirovni sporazum, istog trenutka na svim stranama utihnulo je oružje i više nije bilo političkog maga koji je bio u stanju da pokrene nastavak međusobnog ubijanja. Naravno, posijana je ogromna mržnja, ali kada se ona demaskira i kad se drugim jezikom počne govoriti u Beogradu, Zagrebu i Sarajevu, kad se bude govorilo jezikom Europe, brzo će se sve dovesti u normalu.

Često razmišljam kako bi se brzo ovdje razvedrilo kad bismo slijedili primjer Njemačke. Pod prozorima Bundestaga podignut je memorijal žrtvama holokausta tako da svaki poslanik kad pogleda kroz prozor vidi spomenik bezumlju koji su njemački režim i mnogi Nijemci učinili za vrijeme Drugog svjetskog rata.

Zamislite da se u parku preko puta naše skupštine podigne memorijal žrtvama Srebrenice. Da ispred hrvatskog Sabora bude memorijal Jasenovcu, Jadovnom, a da ispred bošnjačkog parlamenta bude podignut memorijal tolikim srpskim žrtvama u Drugom svjetskom ratu, pa i u ovom ratu, zaključio je Drašković.

Komentara 7

DE
deda58
22:11 28.01.2013.

Zasto to nije govorio 91.

KA
KapetanNemo
22:44 28.01.2013.

Vuk dlaku mijenja, ali ćud nikada! Činjenice o jednom, a on uvijek svoje. P.s.: Načekat ćeš se, Vuče, Srbije do Islanda. Kako bi zagorci rekli: nigdarjeva. Potekla ti opet slina na mastan zalogaj, ali je zeko u šumi.

SI
siljo2009
06:22 29.01.2013.

Poslje bitke lako je biti general. Što se nije zalagao za mir 1991.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije