Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 17
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
susret u dubrovniku

Vučić potvrdio da će Srbija uložiti 530.000 eura u obnovu rodne kuće bana J. Jelačića

Dubrovnik: Predsjednica Grabar-Kitarović održala uvodnu riječ na SEECP konferenciji
Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL
1/7
30.06.2017.
u 18:15

Hrvatska predsjednica danas je u Dubrovniku otvorila summit Procesa suradnje u jugoistočnoj Europi (SEECP).

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarali su u Dubrovniku o odnosima i ekonomskoj suradnji dvije zemlje, a Vučić je hrvatskoj predsjednici potvrdio da će Srbija uložiti više od pola milijuna eura (530.000) u obnovu rodne kuće bana Josipa Jelačića i da će zajedno u dogovoru omogućiti odlazak logoraša na komemoraciju žrtvama logora Stajićevo.

– Razgovarali smo o unaprjeđenju naših odnosa. Gospodin Vučić mi je rekao da će Srbija obnoviti rodnu kuću bana Josipa Jelačića u Petrovaradinu za iznos nešto veći od 500.000 eura.

Razgovarali smo i dogovorili se da će logorašima omogućiti ove godine dolazak u Stajićevo da u miru i dostojanstvu polože vijence i prisjete se teških trenutaka u razdoblju koje je iza nas i koje moramo zatvoriti. Nastavit ćemo našu suradnju, nastavit ćemo razgovore na temelju Subotičke deklaracije, temeljem dobre volje obje strane i vjerujem da ćemo u skoroj budućnosti imati rezultate u korist naših naroda i država kao i sveukupnih odnosa na Jugoistoku Europe – poručila je Grabar-Kitarović.

Komentara 118

RA
radetoronto
18:17 30.06.2017.

Fasada i krov su obnovljeni, ima vec 5 godina. Valjda radi se o otkup kuce, pa da postane neki kulturni centar ili nesto tako. Trenutno, kuca je u privatnim rukama. Imate puno na youtube oko te kuce.

CI
cigo1983
23:19 30.06.2017.

Ma jebo Piranski zaljev kad smo dobili Joška Jorasa!Dao bi im i par otoka da imaju jazavci,samo da preuzviseni Joškec placa rezije u Hrv.!

Avatar mali_Radojica- hibridni ratnik
mali_Radojica- hibridni ratnik
18:53 30.06.2017.

Ma kakva crna kuća bana Jelačića,nismo ni znali da je u Srbiji. Kod nas ima stara izreka : "poturica gori od Turčina",tako i Vučić,da bi potisnuo u drugi plan svoju opskurnu prošlost (bio radikalniji i od svog političkog učitelja,Šešelja) o kojoj ne voli da ga pitaju,samoproklamovao se kao veliki prijatelj Hrvata i drugih naroda i narodnosti i sad će im,u svojoj suludoj politici,dati sve što žele.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije