Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
33 GODINE ZATVORA

Vrhovni sud potvrdio kaznu Chiari Pašić za ubojstvo trogodišnjeg sina

Chiara Pašić
Foto: Duško Marušić/PIXSELL
1/3
26.02.2020.
u 13:29

Ta kazna utjecat će na svijest građana da je činjenje kaznenih djela pogibeljno te da je kažnjavanje njihovih počinitelja opravdano, smatra Vrhovni sud

Vrhovni sud odbio je žalbu Chiare Pašić (35) te joj je potvrdio kaznu dugotrajnog zatvora od 33 godine zbog teškog ubojstva trogodišnjeg djeteta.

Sud je donio presudu u trećem stupnju kojom je odbio izjavljenu žalbu optuženice kao neosnovanu i potvrdio drugostupanjsku presudu Vrhovnog suda Republike Hrvatske, priopćeno je s Vrhovnog suda.

Tako je postala pravomoćna presuda kojom su odbijene žalbe optuženice i maloljetnice i potvrđena prvostupanjska presuda i rješenje Županijskog suda u Puli-Poli. Maloljetnici je zbog kaznenog djela teškog ubojstva izrečena odgojna mjera upućivanja u odgojni zavod najdulje tri godine.

Chiara Pašić i maloljetnica osuđene su jer su zajedno jastukom ugušile trogodišnje dijete koje se otimalo i plakalo. Riječ je o malenom Denisu, sinu Chiare Pašić, a ona i maloljetna djevojka mrtvo tijelo malenog potom su odnijele do obale i bacile ga u more. 

Dogodilo se to 23. svibnja 2017. predvečer u stanu u Akvilejskom prilazu u Puli, a majka je odmah uhićena.

Chiara Pašić
1/8

– Vrhovni sud smatra da će kazna dugotrajnog zatvora 33 godine punoljetnoj optuženici ispuniti svrhu kažnjavanja. Ta kazna će i utjecati na svijest građana da je činjenje kaznenih djela pogibeljno te da je kažnjavanje njihovih počinitelja opravdano. Time će se istodobno pojačati povjerenje građana u pravni poredak koji treba biti utemeljen na vladavini prava. Osim toga, kazna sadrži i dostatnu količinu društvene i moralne osude za zlo koje je prouzročeno žrtvi – priopćio je sud.

VIDEO Pula: Chiara Pašić zbog ubojstva trogodišnjeg sina osuđena na 33 godine zatvora

Ključne riječi

Komentara 2

R9
ronaldo 9
14:43 26.02.2020.

ne kužim kaj je sa kaznom maloljetnici, najviše 3g? katastrofa

Avatar Keep_calm
Keep_calm
16:19 26.02.2020.

Ovo je za doživotnu. Pogrešno što je ukinuta.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije