Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 190
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ministar potvrdio

Vrdoljak: Legalizacija braniteljskih stanova bit će upola jeftinija

'04. 04. 2012., Zagreb - Ministarstvo graditeljstva i prostornog uredjenja. Ivan Vrdoljak, ministar graditeljstva. Photo: Davor Puklavec/PIXSELL '
'Davor Puklavec/PIXSELL'
25.04.2012.
u 15:21

Javna rasprava završava se ovoga tjedna poslije čega će odluka biti poslana u Vladu na usvajanje, rekao je ministar Vrdoljak u Vukovaru

Ministar u Vladi RH Ivan Vrdoljak potvrdio je za svoga današnjeg posjeta Vukovaru da će, na inicijativu ministra Predraga Matića, braniteljske naknade za legalizaciju stambenih objekata biti 50 posto jeftinije.

– Javna rasprava završava se ovoga tjedna poslije čega će odluka biti poslana u Vladu na usvajanje. Poslije toga kreće realizacija i pravi posao – rekao je Vrdoljak dodajući i da je situacija s nelegalnim poljoprivrednim objektima u istočnoj Slavoniji veoma loša te da se upravo zato pišu određeni provedbeni zakoni i akti.

Vrdoljak je sudjelovao na otvaranju izložbe njemačke savezne države Saske na kojoj je na fotografijama prikazano stanje u ovoj državi prije 22 godine i danas. Snimljene su iste lokacije u ovoj državi, koja je do ujedinjenja bila dio DDR-a, kako bi prikazao napredak i koliko je učinjeno u dvadeset godina.

Veleposlanik Njemačke u Hrvatskoj Bernd Fischer rekao je da je mnogo toga u napretku ovoga dijela Njemačke učinjeno putem fondova EU te pozvao Hrvatsku da učini sve kako bi maksimalno iskoristila ponuđena sredstva. Otvaranju izložbe nazočio je i Johann-Adolf Cohausz, državni tajnik u Državnoj kancelariji Slobodne države Saske i politički govornik saske vlade kao i gradonačelnik Vukovara Željko Sabo koji je upozorio na vukovarska i hrvatska iskustva.

Vukovar je prvi grad u Hrvatskoj u kojem je otvorena ova izložba koja će se potom preseliti u Zadar i Gospić.

Komentara 23

MD
mara-danda
15:56 25.04.2012.

super stvar.. zatim neka im ukine mirovine..dosta su visili sirotinji na grbaci

LU
lukaluka
16:43 25.04.2012.

Ministar zaboravlja da ima branitelja koji su platili lokacijsku i građevinsku dozvolu, projekt. Čekali 5 godina za to sve. Na kraju su nam uvjetovali 10 m pristupne ceste, a da ne kažem 4m udaljenost objetka od svake međe itd. Koji su izgubili živce za to sve. I sada drugi dobivaju 50% popusta. Sramite se!

Avatar MK
MK
15:49 25.04.2012.

Jeftina demagogija... ...Dat ce popust na legalizaciju stanova - a ukrast ce njima prihode!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije