Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 33
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
I TO SE DOGAĐA

Vratio posuđene knjige u knjižnicu nakon pola stoljeća

Mozaik knjiga
Andrina Luić/VLM
15.11.2009.
u 09:25

Osim dviju vraćenih knjiga posuđenih prije pola stoljeća, knjižnica je dobila i 1000 dolara na ime zakasnine. Bivši učenik knjige nije vratio jer mu se obitelj preselila u drugu američku državu.

Uprava knjižnice jedne srednje škole u američkom gradu Phoenixu ostala je ugodno iznenađena kada su joj nakon pola stoljeća vraćene dvije knjige koje je 1959 godine posudio bivši učenik te škole.

Nakon što pola stoljeća nije vraćao knjige, bivši učenik se odlučio na “poštenje”, a knjižnici je osim davno posuđenih knjiga uplatio i tisuću dolara u ime zakasnine koja se zaračunava 2 centa na dan po knjizi. Ukupna zakasnina za pola stoljeća dviju nevraćenih knjiga iznosi 745 američka dolara, no pošteni pošiljatelj je naznačio kako višak novaca prilaže u slučaju da su knjige oštećene dok su bile kod njega.

Iz knjižnice nisu željeli otkriti o kojem bivšem učeniku škole se radi.

Istaknuli su kako u pismu kojega su dobili, bivši učenik objašnjava da mu se obitelj preselila u drugu američku državu, a tijekom selidbe, knjige su bile greškom spakirane s ostatkom stvari.

Novac koji je poslan za namirenje zakasnine, knjižnica će iskoristiti za kupnju novih knjiga, a dva primjerka vraćenih knjiga bit će stavljeno na posudbu korisnicima.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije