Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 77
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NIGERIJSKI STUDENTI

Vraćaju se u Nigeriju: 'Nisu tražili azil u BiH, a u Hrvatskoj se boje za vlastiti život'

Nigerijski studenti
Foto: Youtube/Screenshot
1/2
12.12.2019.
u 08:30

"Pristali su ući u AVR program dobrovoljnog povratka", kazao je ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić

Dvojicu nigerijskih studenata – Abia Uchenna Alexandra i Eboha Kennetha Chinedu vlasti BiH vratit će u domovinu. Potvrdio je to ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić te dodao kako je to njihova želja jer se boje povratka u Hrvatsku.

"Oni su pristali ući u tzv. AVR program dobrovoljnog povratka. Uz njihovu suglasnost mi ih možemo vratiti u njihovu zemlju porijekla, a da ih ne izlažemo dodatnim procedurama, readmisijama itd. Oni su iskazali veliki strah od povratka u Hrvatsku, smatraju da bi tamo mogli biti dodatno maltretirani i da se jednostavno boje za svoj vlastiti život", kazao je Mektić za N1.

S obzirom na njihov strah, ali i činjenicu da nisu tražili azil u BiH, dodao je Mektić, bit će im omogućen povratak u Nigeriju.

VIDEO Nigerijski studenti: 'Hrvatska policija zamijenila nas je za migrante i prebacila u izbjeglički kamp u BiH'

Komentara 32

DU
Deleted user
09:09 12.12.2019.

"Studenti" su shvatili da ni smicalicama ne mogu do Njemačke, pa su odlučili pustiti da dobiju besplatnu kartu za natrag. Kad bih samo ja mogao tako putovati.

Avatar Matteo1212
Matteo1212
09:08 12.12.2019.

Čestitke hrvatskoj policiji na izbacivanju ovog dvojca iz Hrvatske, samo tako !!

DU
Deleted user
09:08 12.12.2019.

Dadada.. studenti s natjecanja, a plan im je bio traziti azil u RH i ostati u EU. A vidi se da kumuju i s ovim Mekticem koji nonstop radi protiv RH. Vjerojatno su sve izjave koje su do sad dali bile orkestrirane od strane Mektica i ekipe.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije