Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 96
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zagreb - Karlovac

Vozač šlepera poginuo nakon što je u kamion udario pijani vozač

prevrtanje
Foto: Andreja Thomas/Pixsell
1/4
16.03.2010.
u 22:18

Vozaču corse, nakon nesreće, izmjereno je 1,31 promila alkohola u krvi. Prošao je bez ozljeda.

U smrskanom prostoru vozačeve kabine, prignječen između zemlje i elemenata kamionskog podvozja i motora, život je u slijetanju s autoceste nedaleko Jastrebarskog izgubio 55-godišnjak iz Svete Nedjelje. Nesereća se dogodila u noći na srijedu oko 21.15 sati prilikom pretjecanja kolone vozila u kojoj se nalazio i šleper Hidroelektre.

Vozeći opel corsu u pravcu Zagreba, 59-godišnjak iz Velike Gorice dolaskom na 24 kilometar autoceste izgubio je nadzor nad svojim autom i udario u kotač kamiona kojeg je pretjecao. Nakon dodira i corsa i špleper Hidroelektre natovaren građevinskim oplatama i mješelicom za beton, sletjeli su s kolnika, probili zaštitnu ogradu izavršili u oranici pedesetak metara od autoceste.

U slijetanju, kamion Raba prevrnuo se na krov, a kabina se potpuno smrskala. Vozačkamiona preminuo je ne mjettu nesreće, a vozač corse u sudaru i izlijetanju prošao je bez ozljeda.

Na mjesto nesreće izišli su djelatnici Javne vatrogasne postrojbe Karlovac i PU karlovačke. Vozaču corse tom je prilikom izmjerena koncentracija od 1,31 promila alkohola u krvi. 

Materijalna šteta je oko 120 tisuća kuna, a protiv vozača osobnog automobila biti će proslijeđena kaznena prijava.

Kako su oba vozila završila izvan kolnika promet autocestom nije se prekidao.

Još jedna smrt na karlovačkim cestama
Samo šest sati ranije od smrtnog stradavanja vozača kamiona život na cestama Karlovačke županije izgubio je i 71-godišnji Nikola Bošnjak. Policija je potvrdila da je Bošnjak, vozaći renault megane francuskih registracija, stradao nakon izlijetanja s ceste u blagom zavoju na županijskoj cesti kroz Lović Gornji na prostoru grada Ozlja.

Vozeći u pravcu Galez Drage najprije je izišao meganeom izvan kolnika, probio pletenu žičanu dvorišnu ogradu, te se na kraju zaustavio naletivši na ugao obiteljske kuće. Nesreća se dogodila oko 14.30 sati, a vozač je od zadobivenih ozljeda oko 15.20 sati preminuo u vozilu hitne medicinske pomoći. Materijalna šteta je oko osam tisuća kuna.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije