Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nesreća u Svetoj Heleni

Policija: Vozač BMW-a bio je pod utjecajem droga i lijekova. Majka: U teškoj smo situaciji

Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
1/6
14.07.2019.
u 21:00

"Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je osumnjičenik upravljajući osobnim automobilom pod utjecajem droga i lijekova i krećući se brzinom većom od dopuštene koja je na tom dijelu prometnim znakom ograničena na 50 km/h, na način da nije smanjivao brzinu kretanja i zaustavio vozilo ispred naplatne postaje auto ceste, izazvao prometnu nesreću"

Ozren M. (35), vozač BMW-a, koji se 11. srpnja automobilom zabio u naplatne kućice u Svetoj Heleni, pri čemu je udario automobil mađarskih oznaka u kojem je bila tročlana obitelj, kazneno je prijavljen Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu nakon što je nad njim dovršeno kriminalističko istraživanje, priopćila je večeras zagrebačka policija.

"Povodom prometne nesreće koja se dogodila u četvrtak 11. srpnja 2019. godine u 12.43 sati na kolniku auto ceste A 4 na naplatnoj postaji Sveta Helena, danas, 14. srpnja 2019. godine policijski službenici Policijske uprave zagrebačke, dovršili su kriminalističko istraživanje nad 35-godišnjim hrvatskim državljaninom. Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je osumnjičenik upravljajući osobnim automobilom pod utjecajem droga i lijekova i krećući se brzinom većom od dopuštene koja je na tom dijelu prometnim znakom ograničena na 50 km/h, na način da nije smanjivao brzinu kretanja i zaustavio vozilo ispred naplatne postaje auto ceste, izazvao prometnu nesreću u kojoj su tri osobe, od kojih je jedno dijete, zadobile osobito teške tjelesne ozljede. Protiv istoga je nadležnom Općinskom državnom odvjetništvu podnesena kaznena prijava zbog osnovane sumnje da je  počinio kazneno djelo „Izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu“ iz čl. 227. st.1. i st. 3. KZ RH, te je isti današnjeg dana u 20 sati predan pritvorskom nadzorniku", stoji u priopćenju.

1/7

Ozren M. danas je bio na ispitivanju u policiji, a po završetku ispitivanja uz kaznenu prijavu predan je pritvorskom nadzorniku. Nakon toga slijedi ispitivanje na tužiteljstvu, koje će potom odlučiti hoće li za njega tražiti određivanje istražnog zatvora. Ako zatraže istražni zatvor, o njemu će odlučivati sudac istrage zagrebačkog Županijskog suda, koji zahtjevu tužiteljstva može i ne mora udovoljiti. Tužiteljstvo će nakon ispitivanja vjerojatno donijeti i rješenje o provođenju istrage protiv Ozrena M., a tijekom te istrage svi detalji nesreće trebali bi biti razjašnjeni.

S obzirom na to da mu je u organizmu nađena droga, vjerojatno će se utvrđivati i kada ju je točno konzumirao te koliko je konzumacija opijata utjecala na njegove vozačke sposobnosti.

24 sata posjetili su Ozrenovu majku u Čakovcu. Na pitanje mogu li razgovarati o slučaju, odgovorila je:

- Nikako. Moramo se najprije posavjetovati s odvjetnikom pa ćemo vidjeti. Ali sad ne. Mi smo u jako teškoj situaciji - odgovorila je njegova majka.

Otac je na telefon također rekao da ne želi ništa komentirati.

Za sada se o nesreći zna samo ono što je vidljivo na snimkama nadzornih kamera koje su objavljene u medijima. Na snimkama je vidljivo da se Ozren M. naplatnim kućicama na Svetoj Heleni približava prebrzo, niti ne pokušavajući kočiti. Silina udarca smrskala je Škodu u kojoj je bila tročlana obitelj.

Komentara 117

DI
dirižabl
20:33 14.07.2019.

Vi ste u teškoj situaciji?!A ovi polumrtvi u bolnici?

DU
Deleted user
20:34 14.07.2019.

Sin im drogirani vozi, unesrećio je cijelu jednu obitelj koja je išla na odmor, a oni su u teškoj situaciji. Zašto nema slika provođenja tog Ozarena, kao onog vozača kamiona? Što je s Kameničkim, gdje je nestao, tko to prati. Opet selektivno? Tako će biti i s novim zakonom. Nikakve koristi, jer uvijek će biti onih iznad zakona.

Avatar KOMENTAR
KOMENTAR
21:03 14.07.2019.

Smeće kao i njegovi roditelji koji su mu dali skup auto, jer kao narkoman ga sigurno nije zaradio.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije