Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DOBIO 'ROVOVSKO STOPALO'

Vojnik tužio ministarstvo zbog ozljede, obrana otkrila što je zapravo učinio da dobije dijagnozu

Flooding in the North of England
Foto: Danny Lawson
1/3
19.10.2021.
u 12:52

Muyepi je pak negirao sve optužbe te kazao kako zbog težine ozljeda sada ne može stajati duže od 10 minuta te da većinu vremena osjeća bol u nogama

Bivšem vojniku moglo bi se suditi za lažne optužbe nakon što je od britanskog ministarstva obrane tražio 3.7 milijuna funti odštete zbog ozljede koju je pretrpio. 

Nakon što je u ožujku 2016. godine za vrijeme vojne vježbe u mokrim čizmama proveo više od pet sati, 32-godišnjem Brianu Muyepiju dijagnosticirane su teže ozljede nogu zbog mokrih čizama koje je nosio, poznatije kao rovovsko stopalo prenosi Daily Mail

Liječnici su mu kazali kako jako mora izbjegavati svaku hladnoću na tom dijelu tijela, no Muyepiju se stanje sve više pogoršavalo pa je 2018. godine podignuo optužnicu u kojoj od Ministarstva traži 800.000 funti zbog gubitka posla u vojci te 1.7 milijuna funti za troškove njegovatelja do kraja života. 

Odvjetnici ministarstva ranije su priznali da nisu vodili najbolju brigu o Muyepiju, no sada su kazali kako imaju svjedoka koji je tada čuo Muyepija kako ''razgovara s nekim drugim o tome da stavi led oko svojih nogu kako bi nasamario liječnike tijekom pretraga'. 

- Smatramo kako je cijeli slučaj prijevara, kazao je odvjetnik nakon što su pronađene i snimke vojnika kako pleše na proslavama. 

Muyepi je pak negirao sve optužbe te kazao kako zbog težine ozljeda sada ne može stajati duže od 10 minuta te da većinu vremena osjeća bol u nogama. 

Dobije li tužbu, Muyepi će biti vojnik koji je od ministarstva obrane dobio najvišu naknadu zbog rovovskog stopala. 

>> VIDEO Vozači Ubera u štrajku: 'Tražimo svoje novce koje nam duguju'

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije