Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 67
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
izboden u crkvi

Policija ubojstvo zastupnika Ameesa nazvala terorističkim činom

Sir David Amess death
Foto: Jonathan Brady
1/2
VL
Autor
hina
16.10.2021.
u 07:40

Odmah nakon napada na licu mjesta je uhićen 25-godišnjak zbog sumnje u ubojstvo

Britanska policija nazvala je ubojstvo konzervativnog zastupnika Davida Amessa, koji je izboden nožem u petak, "terorističkim činom", što je ponovno pokrenulo pitanja o sigurnosti izabranih dužnosnika u Velikoj Britaniji.

David Amess (69), član Konzervativne stranke Borisa Johnsona i gorljivi Brexiter, više je puta izboden nešto poslije podneva u metodističkoj crkvi u Leigh-on-Seau, oko 37 milja istočno od Londona gdje je primao svoje birače.

Odmah nakon napada na licu mjesta je uhićen 25-godišnjak zbog sumnje u ubojstvo.

Nekoliko britanskih medija izvijestilo je da je riječ o britanskom državljaninu somalijskog podrijetla.

"Prvi elementi istrage otkrili su potencijalnu motivaciju povezanu s islamističkim ekstremizmom", navodi se u priopćenju gradske policije objavljenom u noći s petka na subotu, nekoliko sati nakon što je istraga povjerena Odjelu za borbu protiv terorizma.

Amess je na mjestu podlegao ozljedama unatoč brzoj intervenciji spasilačkih službi i pronađen je nož, rekla je policija Essexa, koja ne traži druge osumnjičene.

Komentara 2

ZI
zimerman
05:51 17.10.2021.

Ništa novo ,…bit će toga sve više i više .U ovom slučaju imamo još jednog sljedbenika lažnog proroka koji radi po uputstvima svoje takozvane religije mira.Za sve ovo se možemo zahvaliti političkoj ljevici koja zbog svojih politički interesa uništava sveve sto je vrijedno u zapadnoj civilizaciji .

BF
bf23
09:11 16.10.2021.

Dokle rasizam?! Muslimanima je običaj i tradicija ubijanje kršćana u crkvama,a oni ovom jadnom inžinjeru-doktoru islama brane prakticiranje njegovih običaja koji tako predivno oplemenjuju pojam multikulturalnosti kojim se bivše kolonijalne sile diče dok moraliziranju slabije razvijenim zemljama što štite svoje granice

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije