Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
CRVENA ZEMLJA

Velebit 18: Helikopteri Kiowa Warrior izveli noćnu akciju gađanja

Kiowa Warrior
Foto: OSRH / L. Parlov
1/22
15.10.2018.
u 12:24

Zapovjednik Eskadrile helikoptera pukovnik Davor Gren tom je prigodom rekao kako je Eskadrila još jednom pokazala da potpuno vlada novim sposobnostima implementiranim uvođenjem helikoptera Kiowa Warrior u sastav Hrvatskog ratnog zrakoplovstva

Četiri helikoptera Kiowa Warrior održala su vojnu vježbu na vojnom poligonu ''Crvena zemlja'' kod Knina. Sve se to odigralo u sklopu vojne vježbe Velebit 18.

Kroz razrađeni scenarij vježbe djelovanja su počela navođenjem helikoptera na metu koje su po ustaljenim procedurama proveli Kontrolori bliske zračne potpore, nakon čega je krenuo napad timova OH-58D Kiowa Warrior koji su djelovali po metama iz poniranja.

U napadnim djelovanjima letačke posade Kiowa koristile su strojnice M3P kalibra 12,7 x 99 mm. Po završetku uspješnih provedbi bojnih gađanja, posade su provele procjenu uspješnosti gađanja cilja, nakon čega su se vratile u matičnu postrojbu u vojarnu "Pukovnik Mirko Vukušić" u Zemuniku.

Zapovjednik Eskadrile helikoptera pukovnik Davor Gren tom je prigodom rekao kako je Eskadrila još jednom pokazala da potpuno vlada novim sposobnostima implementiranim uvođenjem helikoptera  Kiowa Warrior u sastav Hrvatskog ratnog zrakoplovstva, objavio je MORH.

Velebit 18: Demonstrirana provedba napadnih operacija

 

 

Komentara 10

KR
Krotila
12:38 15.10.2018.

samo rokajte,hrvatski sokolovi

SO
SoloHan
12:34 15.10.2018.

Kiowe treba naoružat i limunima

CR
CrniP
13:16 15.10.2018.

Da smo 95-te imale te američke Kiove Varior umijesto onih nekakvih Mi-24, Hrvatska bi bila do Grčke...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije