Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 93
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ČLANOVI CENTRALNE UPRAVE

Vodstvo srbijanskih radikala zasjedalo u Hrtkovcima

04.06.2018.
u 09:29

Hrtkovci su sinonim za progon srijemskih Hrvata koji je počeo održavanjem mitinga SRS-a, na kojemu je sudjelovao i predsjednik Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj, kada su pročitana imena sedamnaestoro Hrvata kojima je javno poručeno da se sele.

Srpska radikalna stranka (SRS) održala je sjednicu "Centralne otadžbinske uprave“ u Hrtkovcima, prvi put u kući koju je u tome selu lider radikala nedavno kupio, prenijeli su u ponedjeljak vojvođanski mediji.

Na sjednici su izabrani novi članovi Centralne uprave: dosadašnji predsjednica Izvršnog odbora stranke, Vjerica Radeta, izabrana je za potpredsjednicu SRS-a, dok je na funkciju predsjednika Izvršnog odbora izabran Miroljub Ignjatović, dosadašnji glavni tajnik Izvršnog odbora, prenose mediji.

Na novinarsko pitanje Radio televizije Vojvodine (RTV) hoće li u toj kući prijaviti prebivalište, lider radikala i haški osuđenik Vojislav Šešelj je rekao da mu je to u planu, ali da tome mora prethoditi legalizacija objekta koji je kupljen i ostali administrativni poslovi.

U ovom objektu bit će, pored ureda Srijemskog okružnog odbora SRS-a i Mjesnog odbora, smješten i Komitet za obranu Šešelja, koju priprema po izvanrednom pravnom lijeku, a riječ je o postupku obaranja presude koja mu je izrekao Haški tribunal, navodi RTV.

U svojoj vijesti ova kuća navodi da dolazak Šešelja u njihovo selo nije iznenadio mještane Hrtkovaca.

 Osuđenik za zločine protiv čovječnosti tijekom devedesetih u Vojvodini Vojislav Šešelj kupio je sredinom svibnja kuću u Hrtkovcima, mjestu koje je sinonim za progon srijemskih Hrvata.

„Lider radikala se vraća među ljude koje je proganjao“, bio je naslov tadašnjega teksta u listu „Blic“, u kojemu se navodi da je kupio nekretninu koja se nalazi u Školskoj ulici, u samom središtu tog vojvođanskog sela, na svega 300 metara od katoličke crkve Svetog Klementa.

Hrtkovci su sinonim za progon srijemskih Hrvata koji je počeo održavanjem mitinga SRS-a, na kojemu je sudjelovao i predsjednik Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj, kada su pročitana imena sedamnaestoro Hrvata kojima je javno poručeno da se sele.

1/0

Komentara 38

Avatar Drazen Klaric
Drazen Klaric
10:10 04.06.2018.

Hm, linija Vivovitica- Kavvovac-Kavvobag nije prošla, pa će se sada probati napraviti nova linija: Hvrkovci-Vadikavno- od Topole pa do Vavne Gove svud su stvaze đenevava Dvaže. Koji lik jje ova nakupina bjelančevina. Starno, kad te momci načnu u KP domuu Zenica, iza toga, život može ići samo u ljudsku i moralnu provaliju. Žao mi ga je, ali da je govno, - je i trebalo bi to deratizirati.

RK
Rodneral Križičević Rodnik
10:23 04.06.2018.

Šešelj je do te mjere pao nekoj stvari za uši da traži malo medijske milosti po provincijskim naseljima.

KI
kimi
09:44 04.06.2018.

Lepo ja kažem da Šeki izlazi u VL-u kao turska serija...pa ni u Hrtkovcima pola sela nema pojma o zasedanju desetak radikala ali zato je tu cenjeni VL da odradi marketing...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije