Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pri kraju radovi

Vodotoranj, simbol obrane Vukovara, otvara se 30. listopada

Gradonačelnik Vukovara obišao Vodotoranj koji je u završnoj fazi izgradnje
Foto: Dubravka Petric/PIXSELL
1/3
07.10.2020.
u 16:59

Objavljen je i natječaj za vodiče i organizatore posjeta Vodotornju za koje znanje engleskog – nije obavezno

Gotovo tri desetljeća od Domovinskog rata i razaranja Vukovara, kao i nakon više godina raznih obećanja, a onda i višegodišnjih radova na projektiranju i obnovi, Vukovarski vodotoranj 30. listopada bit će konačno svečano otvoren te će ga biti moguće posjetiti. Najavio je to gradonačelnik Vukovara Ivan Penava rekavši kako će do tada biti završeni gotovo svi radovi osim nekih sitnica koje će biti rješavane u hodu.

Popis svih donatora

– S nekim radovima smo u škripcu, ali i to će možda biti riješeno na vrijeme ili brzo poslije otvaranja. Prije svega mislim na popis svih 7000 donatora koji će biti na vrhu kao zahvala svima koji su na bilo koji način pomogli obnovu ovoga simbola Vukovara i Domovinskog rata – rekao je Penava. Dodao je i kako će popis biti napravljen abecednim redom te da neće biti nikakvih isticanja napominjući kako ima onih koji su za potrebe obnove donirali velika sredstva, ali i da su među donatorima i umirovljenici koji su od svojih malih mirovina izdvajali koliko su mogli. Inače, za obnovu Vodotornja Grad Vukovar pokrenuo je donatorsku akciju u okviru koje je prikupljeno 39 milijuna kuna od kojih je Vlada RH osigurala 19,5 milijuna kuna. Procjenjuje se da će obnova i opremanje koštati ukupno 46 milijuna kuna pri čemu će se razlika sredstava osigurati iz gradskog proračuna ili pak iz Fonda za obnovu i razvoj Grada Vukovara.

– S obzirom na interes i značaj siguran sam da će Vodotoranj biti turistička atrakcija broj 1 u Slavoniji. Uložili smo previše truda, energije, znanja i novca da bismo pristajali na bilo što osim vrhunskog proizvoda, doživljaja i usluge – istaknuo je Penava.

Međutim, iako vukovarski Vodotoranj još nije ni otvoren, već su se pojavile neke sumnje u natječaje. Članica vukovarskog SDP-a Biljana Gaća istaknula je kako je raspisani natječaj trgovačkog društva “Vukovarski vodotoranj – simbol hrvatskog zajedništva” smiješan i sumnjiv.

– Na internetskoj stranici društva, koja nema nijedan drugi podatak, raspisana su četiri natječaja za zapošljavanje od kojih posebno onaj za zapošljavanje dva vodiča i organizatora posjeta i obilaska upada u oči. Naime, za to radno mjesto potrebna je završena srednja škola pri čemu ni znanje nekog stranoga jezika nije obvezno. Ne traži se ni radno iskustvo. Ni za radno mjesto voditelja financijskih, analitičkih i računovodstvenih poslova nije potrebno iskustvo. Zbog toga su mi uvjeti natječaja vrlo sumnjivi – rekla je Gaća dodajući kako je neozbiljno očekivati veliki broj posjeta a da vodič i organizator posjeta ne znaju barem engleski jezik.

Direktor Vukovarskog vodotornja Darijan Zeko kaže da će to društvo zapošljavati ukupno 27 radnika i da u raspisanim natječajima nema ničega spornoga.

Prilika za mlade

Prema njegovim riječima, oni su pisani na način da se uzme u obzir tržište rada te su išli s ciljem da se što većem broju mladih koji nemaju radno iskustvo da prilika da se zaposle i iskustvo steknu na samome radnom mjestu.

– Zaposleni će nakon što počnu raditi ići na edukacije i dalje usavršavanje kako bismo ih izgradili u smjeru onoga što želimo prikazati. Sam vodič za potrebe razgledanja Vodotornja i nije potreban jer je sav sadržaj multimedijalni i bit će putem ekrana prezentiran na hrvatskom i jednom stranom jeziku, vjerojatno engleskom. Ako vodič za razgledanje i bude potreban, znat ćemo se prilagoditi – rekao je Zeko.

Komentara 3

Avatar RocoBaroco
RocoBaroco
18:23 07.10.2020.

Znaci to je to....I sto dalje?

NE
nemanatrag
18:10 07.10.2020.

Pametno uložen višak novca.

HR
Hrabraja
19:38 07.10.2020.

OMG Kada se kupaš u novcu, a privreda cvjeta logično je obnoviti Vodotoranj

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije