Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 159
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
19.10.2014. u 14:00

Ona sad mora u emisiji „Subotom ujutro“ najavljivati političare koji uživo kuhaju na Dolcu, i to u novoj rubrici koja se maštovito zove „Politička kuhinja“

Tvoje lice zvuči poznato

Nedjelja, Nova TV, 20.05

Nitko ne pamti kad smo na televiziji vidjeli toliko dobru emisiju kao što je „Tvoje lice zvuči poznato“. Nasmijala nas je i očarala svojom bezazlenom namjerom da zabavi i ništa više. Ni manje. Odjednom se pola Hrvatske zateklo lica rastegnutog u neprekidni osmijeh – najdulji do sada.

Za osmijeh koji nam nije silazio s lica zaslužno je naših osmero pjevačica i pjevača koji su svim srcem (i glavom) sudjelovali u produkcijski izuzetno zahtjevnom i savršeno obavljenom poslu Nove TV. Trebali su pjevati, plesati i izgledati kao netko drugi, a da to ne ispadne kao balkanska sprdačina nego da bude duhovito. I bilo je. Bili su to Vanda Winter kao Zdravko Čolić, Giuliano kao Amy Winehouse (nezaboravan), Ronald Braus kao Robbie Wiliams, Andrea Andrassy kao Oliver Dragojević, Baby Dooks kao Marina Perazić, Jasna Palić Picukarić kao Jessica Rabbit, Minea kao Nancy Sinatra i Mario Petreković kao Beyonce (savršen).

4 vijenca

Drugi format

Ponedjeljak, HRT 1, 00.10

Praksa je da se HRT ne miješa u to kad umre neka od rijetkih naših kulturnih veličina, npr. glumica ili glumac. Pusti se neki stari film u kojem su preminuli imali neku ulogu i kraj. U noći na utorak emitirana nam je, bez ikakvih najava tijekom dana, emisija s Anom Karić iz siječnja 2012. godine, vjerojatno zato da bi se voditeljica emisije i rukovoditeljica cjelokupne kulture na HRT-u, gđa Vlatka Kolarović, malo odmorila. Nju kao i sve novinarske sile HRT-a ubilo bi da su za subotu ili nedjelju proizveli prigodnu emisiju o glumici Ani Karić koja je preminula u petak. I još jednu emisiju o Borisu Buzančiću koji je preminuo u petak. Tog nesretnog dana je HRT otaljavao svoju kulturnu misiju tako da je, od 20 sati nadalje, prikazao nekakva dva hrvatska filma koji su imali veliku čast da u njima nastupe Ana Karić i Boris Buzančić. Nije lijepo od hrvatskih glumica i glumaca da remete programsko savršenstvo HRT-a.

Kaktus

Poslovne vijesti

Utorak, HRT 4, 20.51

Urednik i voditelj Vedran Kukavica komentirao je svojim ljekovitim cinizmom danas objavljenu zamisao vlade da opljačka ušteđevinu koju građani drže u bankama. Ne svu nego samo onu koju građani godinama ne diraju. Ta će se svotica uporabiti za financiranje malog i srednjeg poduzetništva. Štediše će te svoje novce, nakon razumnog roka, moći podići. Nekoliko dana iza g. Kukavice naš najtelevizičniji ekonomski stručnjak dr. Drago Lovrinčević izjavio je da je u ovom prijedlogu vlade vjerojatno riječ ili o šali ili o nečem vrlo ozbiljnom: o konfiskaciji, tj. o zapljeni privatne imovine. Iz smjera vlade pristigla i dva dodatna objašnjenja.

Najprije na Hrvatskom radiju, a potom i na HRT-u, da se tako napravilo u Irskoj, čime nam je blago sugerirano da je jedino na taj način Irska spašena. Zartim je na HRT-u rečeno da su štednju s tzv, neaktivnih računa građana preuzimale i neke druge vlade. Pomozi nam, Bože.

Vijenac

Studio 4

Srijeda, HRT 4, 23.13

U obradi vijesti o beogradskoj tučnjavi gledatelja, nogometaša Srbije i Kosova, nedostajalo je malo više podataka iz gostujućeg tabora. Nije da baš patimo od pretjerane radoznalosti, ali možda bi bilo dobro proširiti informaciju da reprezentativci Kosova još dva sata poslije incidenta nisu napuštali stadion.

Videovezom iz Prištine javio se Azem Vllasi, bivši politički djelatnik iz onog davnog sistema (predsjednik omladine Jugoslavije), a danas je na ekranu potpisan kao „politički analitičar“. Drugi put molili bismo HRT da zanemari svoje stare veze i nađe nam neku mlađu osobu, otprilike poput one koja se telefonski javljala iz Beograda, a koju je voditeljica Tončica Čeljuska oslovljavala s „kolega Stanojeviću“. Kolega Stanojević bio je suvisao i razumljiv, a odabiranje g. Vllasija podsjetilo nas je na stare dane prije 90-ih prošlog stoljeća.

Kaktus

Otvoreno

Četvrtak, HRT 1, 21.50

Nešto se tu pokušalo postići uvodnim pitanjem je li suđenje Perkoviću i Mustaču u Njemačkoj uvod u lustraciju u Hrvatskoj. Voditelj nije uspio dobiti suvisao odgovor ni na jedno svoje pitanje. Posebno je razočarao Tuđman mlađi, koji se od pitanja branio na način Zorana Milanovića: ne znam, nisam bio tamo. Od njega se moglo saznati samo to da je koncem 1992. i početkom 1993. godine dobio zadatak da organizira Hrvatsku izvještajnu službu, što nije kratica za novinsku agenciju, kako bi se iz riječi dr. Miroslava Tuđmana dalo zaključiti, nego nešto puno ozbiljnije. Jedini suvisao gost bio je g. Siniša Pavlović, odvjetnik udovice ubijenog Đurekovića. Čovjek je lijepo rekao ono što svi misle: na našu žalost, suđenje je u Njemačkoj, umjesto u Hrvatskoj. Zasad je i bolje da je tako.

Kaktus

Javna stvar

Petak, HRT 1, 19.00

Večeras se naciji ne baš vedro i ohrabrujuće obratio g. Tomislav Karamarko. Budući da je on stranački šef predsjedničkoj kandidatkinji Kolindi Grabar-Kitarović, onda je i on otac i njezine ne baš pozitivne kampanje. Njih dvoje nisu baš zadovoljni, a očekivali smo od nje da bude dobra vila, a on veliki vođa koji nas ohrabruje i čupa iz siromaštva.

Ostaje nejasno zašto je iz jedne lijepe i vedre fizionomije, kao što je ona gđe Kitarović, trebalo napraviti ženskog Karamarka, no to su već finese PR zanata u koje nismo sposobni zalaziti. I u večerašnjem nastupu g. Karamarko je na nas ostavio dojam šutljiva čovjeka. Dosta izgledaju tužno njegove riječi u kojima još uvijek nema ničega od ekonomskog programa, osim desetak puta ponovljenog da „mi na njemu vrlo ozbiljno radimo“. Nemojte.

Kaktus

Subotom ujutro

Subota, HRT 1, 10.30

Kao da ih nema dovoljno, evo nam političara i u novoj rubrici „Politička kuhinja“ u kojoj oni uživo kuhaju na Dolcu. Najavila ih je voditeljica Nevena Rendeli. Budući da je sve što nam ti ljudi skuhaju samo za ljude jačeg želuca.

Tu njezinu najavu ubrajamo u teže radne zadatke koji zahtijevaju dodatnu financijsku nagradu, jer nije lako sa smiješkom pročitati najavu još jednog programskog izleta HRT-a. Prva je danas kuhala Jadranka Kosor, uz jako susretljivu asistenciju reportera Danijela Despota kojega također treba financijski obodriti, jer bit će tih emisija puno, a političarima nikad dosta ulagivanja. Njima sigurno neće smetati što se danas u podnevnom dnevniku priča da su pale betonske ploče od desetak centimetara, a na slici je pala gipsana obloga od par centimetara i mineralna vuna. Ta nepreciznost je ništa prema političarima koji nas s Dolca uvjeravaju da nisu političari.

4 kaktusa

Komentara 3

BR
brodludjaka
20:20 19.10.2014.

Tončica Čeljuska uglavnom bira loše goste za svoje emisije. One koji su imali priliku nešto napraviti u svojemu mandatu, a nisu napravlili ništa. Jer za to nisu sposobni. Kao npr. onaj Šuker, koji je sada najednom jako pametan. Kako ga je pamet napustila kada je bio ministar, to je upitno!!!! Pa ti pamet opet nadođe kada si u opoziciji.

DU
Deleted user
08:49 20.10.2014.

Sad, mene nogomet ne zanima, pogotovo ne srpski, ali mislim da je jedno 100 000 000 puta u medijima receno, napisano itd. da su igrali nogometasi Albanije, a ne Kosova (???). Eh, moj Ivane Starcevicu...

AR
arjavas
10:13 20.10.2014.

Naš TV kritičar očito ne zna kaj banke delaju sa "malim računima" na kojima ima po 50 kuna ili manje . Moj poznanik je prije par godina otvorio žiro račun u jednoj banci na koji mu je sjelo nekoliko tisućao tisuća kuna . Kad je dizao novac u banci su mu rekli da na računu mora ostati najmanje 50 kuna ako želi da račun ostane otvoren . Zaboravio je na taj račun jer mu više nisu na njega sjedali nikakvi novci . Nakon ,oko tri godine , iz banke mu je došla opomena da je banci dužan 300 kuna , jer mu banka vodi račun i da je za njega zaračunava naknadu za vođenje računa te da naknadu nije uplačivao , da mu je dug narastao zajedno sa zateznim kamatama na navedenu svotu . Prije toga nije od banke dobio nikakvo upozorenje da treba plačati tu naknadu ili da zatvori račun . "Dug " je platio jer mu je prijetila ovrha , a radi "male svote " i visokih sudskih troškova nije išao u sudski spor . Bolje je da se takvim novcima koristi država nego da ga koriste banke na ovakav prevarantski i bezobrazan način. Pri tome bi Država trebala donjeti proips po kojem obavještava vlasnika računa o korištenju novca ( kamate , način vračanja i podizanja sl. )

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije