Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
12.10.2014. u 14:00

Nečuven je skandal da voditelj razgovor s gošćom počne žaljenjem što u studiju nije netko drugi, a pravo je poniženje oprostiti se od Ane Karić i Buzančića filmovima beznačajnima za njihove karijere

TVOJE LICE ZVUČI POZNATO, Nedjelja, Nova TV, 20.05

Hrvatske pjevačice i pjevači oponašaju šminkom, frizurom, odjećom, glasom i kretnjama druge hrvatske i strane pjevačice i pjevače. Ideja je uvezena i plaćena, ostvarena je duhovito, zabavno, veselo i vedro – pa nema sumnje da će vas, ako ste baš na rubu, oduševiti činjenica da se Minea pokorno našminkala i počešljala kao Popularni Jole i pjevala „Nosi mi se bila boja“. Ona je i pobijedila glasovima žirija i kolega. Na kraju su natjecatelji izvlačili zadatke za iduću nedjelju. Koji biste pjevač željeli biti, upitao je voditelj, ne sluteći zla. Baby Dooks je u sekundi odgovorio Višnja Pevec i stekao milijune novih obožavateljica i obožavatelja diljem Hrvatske. Izvukao je Marinu Perazić. Najvažnije je bilo preživjeti to kad se Vanda Winter preobukla i pokušala plesati kao Britney Spears. Njena izvedba izazivala je: ljutnju jer smo bili prevareni, suosjećanje jer ni jedna od prvih dama hrvatske estrade nije u stanju plesati.

1 vijenac

DRUGI FORMAT, Ponedjeljak, HRT 4, 23.53


Urednica kulturnog programa i voditeljica emisije Vlatka Kolarović ponašala se tijekom intervjua krajnje neprofesionalno, otprilike kao Aleksandar Stanković kad naleti na političkog istomišljenika. Da je bila od čokolade, razlila bi se u veliku smeđu kremu po svojoj bijeloj polufotelji i po podu pred gostom Antunom Vujićem, koji politički stanuje negdje na ljevici, a stoluje u Leksikografskom zavodu. Nismo znali zašto joj je on toliko drag dok nije rekla, bezrazložno se smiješeći po stoti put, da je počela raditi kao novinarka kulturnog programa HRT-a kad je on postao ministar kulture. Znači, gđa Kolarović raznježila se nad samom sobom, kao i mnogi TV novinari u zgradi na obali Save. Takvi profesionalci zaboravljaju da TV gledateljima malo znači g. Vujić, naročito njegova nova knjiga „Hrvatska i ljevica“ koju je donio kolegici Kolarović.

4 kaktusa

IZJAVA DANA, Utorak, HRT 4, 21.25

Ministar zdravlja Siniša Varga izjavio je da je na uređenje sobe za sastanke u Ministarstvu, veličine pedeset kvadrata, potrošio milijun i dvjesto tisuća kuna jer je, citiramo, “i mene osobno stepla struja iz šaltera”. Nakon jutarnjih vijesti događaj, tj. ministrovo originalno obrazloženje za neviđenu potrošnju državnog novca na cjelodnevni boravak, preselio se u „Izjavu dana“. HRT se proslavio pravodobnim emitiranjem izjave kojom se idućih dana zabavljala cijela Hrvatska, to više što ministar nije skupio svoje stvari u kutiju i pravac kroz vrata, nego se nastavio ukopavati kojekakvim dodatnim objašnjavanjima svojeg slučaja. Na forumima je bilo i crnih komentara „šteta kaj te nije jače stepla“, a najduhovitiji je bio onaj, u povodu vijesti da i Hrvatska mora biti oprezna pred ebolom, da nemamo problema jer ćemo se skriti u Varginu sobu za sastanke.

1 vijenac

DNEVNIK, Srijeda, HRT 1, 19.30

Nizom tugaljivih reportažica o današnjem teškom životu dosad nepoznati kritički um HRT-a pokušao je današnji Dan neovisnosti pretvoriti u tragediju. Nije to bilo iz političkih razloga, nego zbog gluposti koja pokušava inventivno zanemariti banalnu činjenicu da je 8. listopada Dan neovisnosti pa bi od državne TV bilo pristojno da nas informira o tome što se sve događalo na taj dan prije 23 godine, 1991. godine, kada je HDZ-ov Hrvatski sabor prekinuo sve veze s bivšom komunističkom državom Jugoslavijom. Tužna reportaža Zrinke Perić o praznom socijalnom samoposluživanju u Vukovaru jedina se, pukom srećom, otela uredničkoj namjeri i počela živjeti svoj sretan život. U petak popodne smo, u „Hrvatskoj uživo“ iz Vukovara, vidjeli da su se odmah poslije emitiranja javili nebrojeni donatori iz svih hrvatskih gradova i napunili police besplatnog samoposluživanja.

4 kaktusa

VEČER NA OSMOM KATU, Četvrtak, HRT 1, 20.10

Razveseljeni Dubravko Šimenc spasio je emisiju kad su mu u studio došli Tamara Despot i kad je zablistala Sanja Doležal i Novi fosili. Ono što je do tada izgledalo kao dosadno okupljanje postalo je zabavno jer su u emisiju došli zabavni ljudi. Više nije bilo važno svima pokazati da su si gosti i inače jako dobri i da se svi poznaju i da su si susjedi. Učiteljica plesa ispričala je kako joj je g. Šimenc, u pripremama za nastup u „Zvijezde pjevaju“, iščupao rebro, a Sanja Doležal posvjedočila je da je u publici, na svim koncertima Novih fosila u Saloonu, mladi Dubravko uvijek bio vidljiv (visok 2,02 m), a i čulo ga se. Publici pred našim malim ekranima lijepo je bilo uvjeriti se kako u njegovu odnosu prema Fosilima nema ni traga snobizmu, nego da ih taj čovjek iskreno i marljivo voli. Kao dugogodišnji ljubitelj g. Šimenc jedini je doživio da mu Fosili sviraju na vrlo pristojnoj pravoj građanskoj svadbi u Esplanadi – toliko je ta ljubav bila obostrana.

2 vijenca

JAVNA STVAR, Petak, HRT 1, 19.00

Nečuven je skandal da voditelj razgovor sa svojom gošćom u studiju počne izražavanjem svojeg osobnog žaljenja nad tim što u studiju nije netko drugi. Voditelj Goran Rotim, pošto je HRT cijeli tjedan najavljivao Mirelu Holy, svoju emisiju počinje vrlo čudno: obaviješću da Tomislav Karamarko nije mogao doći. Taman kad smo pomislili da emisije neće biti, kamera pokazuje Mirelu Holy, Rotim joj zahvaljuje što je pristala zamijeniti Karamarka, a na njenu licu vidi se da je više nego pristojno otrpjela sve što joj je HRT, u liku Gorana Rotima, tako lijepo pripremio. Tijekom sve 24 minute razgovora vidjelo se da su ona i voditelj dva različita svijeta – njen građanski uljuđen, Rotimov sirovo ambiciozan. Voditelji kao Rotim jako paze da pročitaju sva pitanja koja imaju pa sugovornike redovito prekidaju kad su najzanimljiviji, što se i ovaj put dogodilo..

4 kaktusa

PODNEVNI DNEVNIK, Subota, HRT 1, 12.00

Gimnastičar Filip Ude osvojio je srebrnu medalju na Svjetskom prvenstvu u Kini, za vježbu na konju s hvataljkama. Bilo je to prvo što je pročitao urednik Goran Brozović. Čak su i sportski novinari HRT-a izvještavali o „čovjeku od srebra“ (ista medalja na Olimpijskim i Mediteranskim igrama, Europskom i Svjetskom prvenstvu) i emitirali njegovu izjavu prije nego što bi išta izustili o nogometu. Brozovićev dnevnik, zovimo ga tako, jedan je od rijetkih trenutaka u kojima HRT pokazuje smisao za vrhunske pothvate, pa bili oni i na konju s hvataljkama. Kulture u najširem smislu tragično nedostaje u komunikaciji javne TV s onima koji moraju plaćati pretplatu. Da nije tako, HRT se od Ane Karić i Borisa Buzančića ne bi oprostio prikazivanjem dvaju kriminalno loših i za njihovu karijeru beznačajnih filmova.

1 vijenac

>>TV tjedan obilježila još 
jedna premijerova neobična manifestacija srdačnosti

>>Aferi Savjetnik još se ne nazire kraj: na HRT-u još se čeka emisija i gosti

Komentara 38

RO
rotterdam49
20:40 12.10.2014.

Sorry , kad vidim ovu Holy posjeti me na noc vjestica...

LE
LeonardS
15:53 12.10.2014.

Što je čudno na HRT-u , dovoljno je samo potsjetit ime "Radman"

ZG
zorbas.grk
17:06 12.10.2014.

Sto nas mucite fotografijama ove zene

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije