Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 77
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
USPJEŠNA AKCIJA

Voditelj potrage HGSS-a za Večernji list: 'Pomagali su nam i mještani, teren je bio vrlo nepregledan'

Foto: Ivica Galovic/PIXSELL/Suzana Lepan Štefančić
1/5
06.12.2022.
u 19:01

Govoreći o ukupnom broju pripadnika koji su sudjelovali, 28 HGSS-ovaca bilo je direktno uključeno, potražni tim zajedno s potražnim psom, tim s bespilotnom letjelicom, kao i 95 pripadnika iz 11 stanica

Velika potraga danas je pokrenuta nakon što se oko 14 sati srušio vojni zrakoplov MiG 21 kod Voćina. Oba pilota pronađena su živa, a ranije je Hrvatska gorska služba spašavanja potvrdila kako su piloti medicinski zbrinuti te su mjesto pada preuzele nadležne službe.

Akcija spašavanja pripadnika HGSS-a je okončana, a s Večernjim listom porazgovarao je voditelj potrage HGSS-a Zvonimir Miller.

- Cijela potraga pokrenuta je putem 112. Akcija je pokrenuta u 14.18 sati, a u 15.05 naši su pripadnici bili na terenu. Pola sata nakon lociran je prvi pilot i ostaci zrakoplova, a u 16.25 sati je evakuiran i zbrinut medicinski. Drugi pilot je nekako sam uspio doći do naselja te je vrlo brzo zbrinut - objasnio je Miller.

Govoreći o ukupnom broju pripadnika koji su sudjelovali, 28 HGSS-ovaca bilo je direktno uključeno, potražni tim zajedno s potražnim psom, tim s bespilotnom letjelicom, kao i 95 pripadnika iz 11 stanica. Oni su opozvani u trenutku kada je akcija već bila okončana, dodao je.

- Pomogli su i sami mještani, uvijek je potrebna i dobrodošla pomoć ljudi koji poznaju teren. Oni ne mogu djelovati samostalno zbog vlastite sigurnosti, ali mi koristimo maksimalno njihovu pomoć - pojasnio je.

Inače, radi se o području Parka prirode Papuk.

- Radi se o gustoj šumi, priroda je onakva kakva je, dosta je bilo nepregledno, a danas je bio vrlo maglovit i kišovit dan. Dosta je teško locirati s dronovima, ali smo imali vrlo uspješnu akciju. Za nas je posao okončan, ukoliko ne bude novih zadaća vezano uz pretragu terena - zaključio je voditelj potrage HGSS-a.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije