Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PAD ZRAKOPLOVA

Razgovarali smo s mještanima koji su pronašli pilote: 'Bio je prestrašen i izbezumljen, nije znao što se dogodilo'

Voćin: Zatvorena Dubrovačka ulica, nedaleko pada vojnog aviona
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
1/17
06.12.2022.
u 17:43

Jedan pilot sam je izašao iz šume i došetao do sela, dok je drugog locirao vojni helikopter, a pronašao ga je jedan od mještana

Kod Voćina u Virovitičko-podravskoj županiji danas nešto prije 14 sati srušio se zrakoplov MiG-21, a obojica pilota preživjela su pad jer su se na vrijeme katapultirala.  

Jedan pilot sam je izašao iz šume i došetao do sela, dok je drugog locirao vojni helikopter, a pronašao ga je jedan od mještana. Riječ je o Miki Matiću koji je sam došao do pilota, a s njim je razgovarala naša novinarka Suzana Lepan Štefančić. 

 

- Bio sam u birtiji i čuo sam prasak. Kao da se nešto srušilo. Izašao sam van i prolaznici su rekli da je pao avion. Ušao sam u auto, dok je bilo ceste išao sam, onda sam ostavio auto i kroz šikaru sam išao. Odmah je došao i vojni helikopter. Signalizirao je, a ja sam pratio helikopter jer znam pošto sam bio u vojsci da helikopter mora locirati pilota. Kad sam išao uz brdo, počeo je kružiti, sigurno je i mene primijetio. Kad sam došao do cilja, helikopter je stajao u mjestu. I onda sam došao do pilota. Čovjek je bio živ, u svjesnom stanju. Nisam ništa pričao s njim, samo sam rekao da ga ne pomiču dok ne dođe sanitet. Policija me poslije pitala znam li izaći na asfalt pa sam ih izveo van iz šume - ispričao nam je Mika Matić. 

- Dobro da smo ga našli, da se smračilo, ne bi ga mogli pronaći - dodao je. 

Anđa Tašić naišla je na prvoga pilota. 

 

- Iz centra smo sin i ja dolazili i vidjeli smo ga na cesti. Čuli smo da se avion srušio, pitali smo ga treba li pomoć i on je rekao da treba punjač za mobitel. Dali smo mu punjač. On je bio prljav i izbezumljen. Pitao je jesmo li čuli za drugog kolegu jesu li ga našli. Rekli smo da nismo - ispričala je Anđa Tašić. Nakon toga vatrogasci su došli po pilota i pokupili ga. 

- Izgledao je prestrašeno i izbezumljeno. Pitali smo ga što je bilo, rekao je da je bila magla, da ne zna što se dogodilo. Vode sam mu dala, napunio je mobitel i onda su došli po njega - rekla nam je. 

Avion MIG-21 tijekom planske obučne aktivnosti srušio se na nenaseljenom šumovitom području u Virovitičko-podravskoj županiji. Avion Hrvatskog ratnog zrakoplovstva MIG-21 tijekom planske obučne aktivnosti u utorak 6. prosinca 2022. godine prije 14,00 sati srušio se na području kod Slatine u Virovitičko-podravskoj županiji, objavio je ranije MORH. 

Voćin: Zatvorena Dubrovačka ulica, nedaleko pada vojnog aviona
1/13

Komentara 9

CH
Challenger
18:54 06.12.2022.

Normalno je da je bio u šoku i prestrašen! Nek je on živ i neka se oporavi a aviona će biti!

UJ
ujna
19:01 06.12.2022.

Bitno da su živi. Dezorjentiran, jbt iskočiš iz limenog groba na 2-3 kilometra u panici, pa kakav bi trebao bit, pa nije to film Top Gun

ED
edvardl
18:30 06.12.2022.

To su oni Migovi, koje je Milovanovićev ministar, Kotramanović popravio??? Hvala Bogu, piloti preživjeli! Ne vidim izjavu "vrhovnog komadanta"???

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije