Naslovnica Vijesti Hrvatska

Vlatković se oprostio, a Tončinić predstavio Austrijancima

"Ako Hrvatska želi ostati i dalje uspješna turistička priča i iskoristiti svoje komparativne prednosti onda svakako mora ulagati u edukaciju kadrova, pobrinuti se da budu adekvatno plaćeni"
06. prosinca 2018. u 21:05 0 komentara 211 prikaza
HTZ
Foto: Snježana Herek
Pogledajte galeriju 1/4

U hrvatskom Veleposlanstvu u Beču u četvrtak je austrijskim tour operatorima, agencijama i turističkim  novinarima predstavljen novi direktor Podružnice Hrvatske turističke zajednice u Austriji Branimir Tončinić. Tom prigodom od Austrijanaca se je oprostio i njegov prethodnik Ranko Vlatković, koji odlazi u mirovinu. 

Poslovni forum 'Inovacijama do konkurentnosti' poslovni forum hgk Samo inovativni poduzetnici mogu biti globalno konkurentni

"Vlatković, koji je bio čak dvanaest godina na čelu Podružnice Hrvatske turističke zajednice u Beču, postigao je impresivne rezultate, zbog kojih je cijenjen ne samo u Hrvatskoj nego i u Austriji. Potvrda tome su i danas ovdje okupljeni brojni najeminentniji predstavnici austrijske turističke struke, koji su se došli pozdraviti s Rankom te iz prve ruke čuti što im ima za reći gospodin Tončinić, novi direktor Podružnice HTZ-a u Beču“, rekla je hrvatska veleposlanica u Beču dr. Vesna Cvjetković u svom uvodnom govoru. Zahvalila je Vlatkoviću na izvanrednoj suradnji s Veleposlanstvom RH u Beču i „sjajnoj i uspješnoj promociji“ Hrvatske u Austriji, iz koje nas je do sada kao zemlju za svoj ugodan i siguran odmor odabralo gotovo 1,5 milijuna  ljudi.

HTZ | Autor : Snježana Herek Foto: Snježana Herek

„Kada sam preuzeo dužnost 2006. godine za cilj sam si postavio tadašnjih 700 tisuća turističkih dolazaka Austrijanaca povećati na milijun. Danas odlazim zadovoljan jer je ostvareno dvostruko više, to jest 1,4 milijuna dolazaka austrijskih gostiju i četiri milijuna noćenja, a s 7,8 posto Austrija je treća zemlja, odmah iza Njemačke i Slovenije, iz koje u Hrvatsku dolazi najveći broj stranih gostiju“, rekao je Vlatković. Zahvalio je hrvatskoj veleposlanici dr. Cvjetković, nazočnim predstavnicima austrijskih turoperatora i agencija te medija na pomoći i suradnji.

U DUHU TRADICIJE Više od tisuću zaposlenika Valamar Riviere zajedno proslavilo još jednu uspješnu godinu

„U jednoj sinergiji zajedničkog rada s izuzetno dobrim pristupom medijima, koji su nas izuzetno dobro i profesionalno pratili uspjeli smo postići da je Hrvatska postala uspješna turistička konstanta na zahtjevnom austrijskom tržištu“, istakao je Vlatković dodavši:

„Ako Hrvatska želi ostati i dalje uspješna turistička priča i iskoristiti svoje komparativne prednosti onda svakako mora ulagati u edukaciju kadrova, pobrinuti se da budu adekvatno plaćeni kako mladi ne bi odlazili iz Hrvatske. Jer ako izgubimo naše mlade, prepoznatu kvalitetu i ljubaznost u komunikaciji s našim gostima, izgubit ćemo i turističku budućnost. Zato je na svima nama da zajednički gradimo kvalitetan hrvatski proizvod, koji će biti na dobrobit cjelokupne turističke Hrvatske i njenih građana“.

Turisti u Zagrebu TOP DESTINACIJA Američkim turistima najzanimljiviji Island, Kambodža i - Hrvatska

„Dva puta više dolazaka i skoro dva puta više noćenja Austrijanaca u dvanaest godina ne samo da je impozantan rezultat Vlatkovićevoga mandata nego i potvrda da je Hrvatska prepoznata kao turistička destinacija u koju gosti vjeruju. Zato nam ne preostaje ništa drugo, nego zasukati rukave, i dalje se boriti za svakog gosta, jer konkurencija, posebno mediteranskih zemalja, ne spava“, rekao je novi direktor Predstavništva HTZ-a u Beču Tončinić. Istakao je kako su Austrijanci naši tradicionalni gosti s kojima smo i povijesno povezani, što je također važno.

Od bivšeg direktora Predstavništva HTZ-a u Beču oprostili su se u ime okupljenih austrijskih turističkih djelatnika dr. Josef Peterleithner, predsjednik austrijskog Saveza za putovanja i tajnik udruge KORP Touristique Simon Giurca. Oni su uputili pregršt pohvala Ranku Vlatkoviću, koji je, kako su istakli, znalački uspio dočarati Austrijancima „dojmljivu hrvatsku gostoljubivost i veliko srce Hrvata“, za svoje goste.

Pogledajte HTZ-ov promidžbeni spot:

[video: 24626 / ]
ccccccc
VJEČNE SALONKE
Crvene ili one sa zmijskim uzorkom? Doznajte koje su štikle must have ovog proljeća

A1 izdvaja za Vas

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.