Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 44
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
vrtuljak regulative

Vlasnici hrvatskih lunaparkova i dalje će morati izdavati fiskalne račune

lunapark
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
05.06.2015.
u 22:30

I da nije krize ta djelatnost iščezava zbog promjena navika i specifičnog načina života onih koji se njome bave,

Vlasnici hrvatskih lunaparkova godinama se žale da se spotiču na vrtuljku hrvatske regulative. Za razliku od ostalih europskih zemalja, Hrvatska nema poseban status i propise za tu djelatnost, na što su preko saborske zastupnice Mirele Holy njih 50 okupljenih u udrugu pokretnih zabavnih radnji Luna iz Gudovca upozorili Vladu.

I da nije krize ta djelatnost iščezava zbog promjena navika i specifičnog načina života onih koji se njome bave, no naši lunaparkovi suočavaju se i s nizom problema na koje godinama upozoravaju. Najnoviji na listi im je problem fiskalnih blagajni. Riječ je o sezonskoj djelatnosti opterećenoj velikim brojem korisnika, što izdavanje fiskalnih računa u optimalnom roku, upozoravaju, čini nemogućim. Zato su, pozivajući se na primjer većine europskih zemalja, predložili da im se porez naplaćuje paušalno. Međutim, iz Vlade im je odgovoreno da sva naplata u gotovini koju obavlja blagajnik i za koju se mora izdati račun podliježe obvezi fiskalizacije.

>> Za razliku od ostalih europskih zemalja, Hrvatska nema poseban status i propise za tu djelatnost       

Komentara 1

Avatar IstinaHurts
IstinaHurts
08:40 06.06.2015.

ringišpil nije problem i ovo je distrakcija od pravih muljaža - tuđmanovih tajkuna kojima se sve dopušta i nitko ne šalje inspekciju poreznu. donest zakone da se oduzimanjem imovine i novčano kažnjavaju svi oni koji imaju više od 2000 zaposlenihh - ako počnu davat otkaze bez bankrota. ne mogu pajdaši bivšeg titovog generala ucjenjivati državu i maltretirati zaposlenike i kupce profiterskim cijenama

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije