Naslovnica Vijesti Hrvatska

Orepić se javno ogradio od Grmojine izjave: 'Trebamo biti svjesni posljedica'

Orepić je na Facebooku objavio kako se želi distancirati od "uistinu skandaloznog dijela" Grmojine izjave.
07. prosinca 2017. u 17:31 91 komentara 14753 prikaza
Sisak: Susret gradonačelnice Ikić Baniček i saborskog zastupnika MOST-a Vlahe Orepića
Foto: Nikola Čutuk/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/4

Mostov saborski zastupnik Vlaho Orepić u četvrtak se javno ogradio od, kako je naveo, skandaloznog dijela izjave političkog tajnika Mosta Nikole Grmoje o mogućnosti da Hrvatska ispostavi račune za pomoć bošnjačkim izbjeglicama, ako počnu stizati tužbe iz BiH kao posljedica haške presude.

Nikola Grmoja 'jesmo li to mi?' Grmoja: Premijer bi trebao reći s kim je to Hrvatska u hibridnom ratu

Grmoja je, na upit o mogućim tužbama Bošnjaka, izjavio da "onda Hrvatska isto tako može ispostaviti račune za sve izbjeglice koje je primila i svu pomoć koju je činila". 

Orepić je na Facebooku objavio kako se želi distancirati od "uistinu skandaloznog dijela" Grmojine izjave.

"U ovom, za mir i suživot osjetljivom periodu, trebamo biti svjesni posljedica javno izgovorene riječi", napisao je bivši Mostov ministar unutarnjih poslova.

Pogledajte i galeriju: Reutersove fotke godine

Sisak: Susret gradonačelnice Ikić Baniček i saborskog zastupnika MOST-a Vlahe Orepića
1 / 23
Kombinacija dviju fotografija s predsjedničkih inauguracija – lijevo s inauguracija Donalda Trumpa u siječnju 2017. i desno inauguracija Baracka Obame u siječnju 2009. u Washingtonu. 
Vladimir Šeks Vladimir Šeks: 'Educirao bih svog vrloga prijatelja Grmoju. Želim prema njemu biti nježan' Nikola Grmoja Grmoja: 'Ako se HDZ ispriča za sve afere, ja sam spreman klečati na kukuruzu!' Branko Bačić Bačić: 'Grmoja se mora ispričati Jandrokoviću jer mu je prijetio!'
 • Avatar puky
  puky:

  A što ćemo sa napadima na Hrvatsku iz BiH? Od Županje do Dubrovnika Hrvatska je napadana sa prostora BiH. Tko će to platiti sunce vam žarko?

 • koraknaprijed:

  MOST je najveća prevara u povijesti Hrvatske,Orepić nije niti pokušao otkriti crtača svastike na Poljudu.

 • carlo20:

  Zbog ovakvih kao Orepić mi se MOST i gadi. Taj Orepić glavni zagovornik koalicije MOST-a i SDP-a, to je i ostvario u Sisku. Taj Orepić je čisti jugo-ljevičar. Kada je bio ministar, zaštitio je sve Ostojićeve kadrove, zaštitio je i ... prikaži još! u Sisku sdp-ovku Baniček u aferi kopa beach (guglajte Baniček kopa beach) te s tom Baniček koja obažava Tita sklopio koaliciju MOST-a i SDP-a. Što se tužbe tiče, neka prvo Bošnjaci plate smještaj za izbjeglice i medicinske usluge za ranjenike. Sve pošteno prema cjenicima hotela i bolnica. Neka vrate 150 tisuća hrvatskih putovnica, cijeli bošnjački politički vrh ima Hrvatske putovnice. Ako tuže bošnjaci, treba uzvratiti kontra tužbom prema BiH jer je jugo-armija iz BiH napadala Dalmaciju, Baniju i Kordun te Slavoniju, a u tim napadima su sudjelovali i bošnjački jugo oficiri. 90 posto časnika Armije BiH u travnju i svibnju 1992. dolaze iz JNA. Do tad su ratovali u Hrvatskoj na srpskoj strani. Treba uzvratiti Bošnjacima isto tako da im se zabrani rad u Hrvatskoji i ovima koji trenutno rade oduzmu radne dozvale u Hrvatskoj pa neka onda bošnjaci tuže.