Naslovnica Vijesti Hrvatska

'Ako se HDZ ispriča za sve afere, ja sam spreman klečati na kukuruzu!'

Iskoristio je prigodu i da najavi da u saborsku proceduru planira uputiti novu odluku o osnivanju novog Istražnog povjerenstva o Agrokoru koje bi se bavilo svime kao i tek ugašeno povjerenstvo, osim friziranjem financijskih izvješća kojim se sada bavi DORH.
23. studenoga 2017. u 14:05 181 komentara 2738 prikaza
Nikola Grmoja
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Nakon što su HDZ-ovci od njega zatražili da se ispriča predsjedniku Sabora Gordanu Jandrokoviću, Mostov Nikola Grmoja organizirao je konferenciju za medije s koje im je poručio d.a je spreman to napraviti klečeći na kukuruzu ako se prije toga HDZ ispriča za sve svoje afere posljednjih 26 godina.

Branko Bačić Bačić: 'Grmoja se mora ispričati Jandrokoviću jer mu je prijetio!'

HDZ-ove prozivke, dodaje, očito su pokušaj skretanja fokusa javnosti s onoga što se jučer dogodilo, a to je gašenje Istražnog povjerenstva o Agrokoru.

- Iako smatram da nisam prijetio, spreman sam se ispričati, mogu i klečati, ako treba i na kukuruzu, ali imam nekoliko uvjeta, odnosno razloga zašto bi se oni trebali ispričati prije toga. Zato pozivam premijera da se ispriča zbog Ive Sanadera, Fimi medije, Planinske, predaje Ine Molu, zbog Hypo banke, pozivam Branka Bačića da se ispriča što je nosio torbe u aferi Fimi medija, da se ispričaju zbog Šeksa koji mi je rekao da ću osjetiti gorke trenutke, a upravo je Šeks kum Bačića i vlade svojim nedjelovanjem omogućio da nastane ovakav Agrokor. Pozivam ih da se ispričaju zbog ministra Marića koji je Todorićev projekt u vladi, zbog Kujundžića koji je također dio Todorićeva projekta – nabrajao je Grmoja. Traži i ispriku zbog odustajanja od Agencije za lijekove, zato što nemamo novca za svu bolesnu djecu, jer su 1999. dali državno jamstvo Agrokoru za inozemni kredit, zbog hrvatskog pravosuđa i presude Tomi Horvatinčiću...

- Neka se ispričaju jer stradavaju mali ljudi, a pravosudnog epiloga nema za bogatije. Neka se ispričaju zbog koncesije na Zlatnom ratu, zbog ministrice Gabrijele Žalac koja je 10 milijuna kuna dala svom poznaniku, zbog nezakonitog gašenja istražnog povjerenstva i prikrivanja istine o Agrokoru, zbog župana optuženog za obiteljsko nasilje, za kojeg kažu da je to unutarnja stvar stranke, za novi prijedlog zakona o arhivima kojim će zatvoriti arhive UDBE... - nastavio je Grmoja nabrajati razloge za ispriku HDZ-a koju očekuje.

- Kad se za sve ovo ispričaju, ja sam se spreman ispričati i klečati na kukuruzu ako treba. Predsjednik Sabora je pod velikom opasnošću Grmoje, jedan zastupnik toliko je ugrozio predsjednika Sabora koja je druga najčuvanija osoba da se sazivaju izvanredne presice – ustvrdio je Grmoja.

Nikola Grmoja
1 / 105
Nikola Grmoja

Iskoristio je prigodu i da najavi da u saborsku proceduru planira uputiti novu odluku o osnivanju novog Istražnog povjerenstva o Agrokoru koje bi se bavilo svime kao i tek ugašeno povjerenstvo, osim friziranjem financijskih izvješća kojim se sada bavi DORH.

- Predložit ću to pa tu mogu pokazati jesu li za istinu o Agrokoru – zaključuje Grmoja koji mora prikupiti potpise oporbe kako bi taj prijedlog uputio u proceduru.

Nikola Grmoja 'Nije rekao istinu' Grmoja na Faceu objavio dokument: 'Ovime je Todorić u šaci držao Rohatinskog' Vladimir Šeks Vladimir Šeks: 'Grmoja debelo laže ili se radi o neznalici, to je idiotizam prve vrste' Nikola Grmoja Afera Agrokor Grmoja s novim dokumentima: 'Agrokor je dobio novac praktički na obećanje'
Roštilj
ZA SVA GODIŠNJA DOBA
Roštilj i kiša ne idu zajedno. Ili?

A1 izdvaja za Vas

  • koraknaprijed:

    MOST je najveća prevara u povijesti Hrvatske a Grmoj i Bulj su tragedije naše sadašnjosti.

  • ante_pustinjak:

    grmoja je užasno napuhani bumbar koji između ostalog ima i strašno brljavi i kriještavi kljun konji bi mu uskoro mogao otpasti! svakog dana on ima neke senzacionalne dokumente koji onda postanu veliki flop! zanimljivo bi bilo doznati tko mu dostavlja ... prikaži još! te tzv. "presuđujuće dokumente!?! čini se da se netko s njim gadno poigrava s ciljem da bi ga ogolio i izblamirao! ej, grmoja, za tebe se treba bogu milostivom pomoliti da ti barmen malo pamet rasvijetli i da napokon dođeš k sebi i da vidiš kako si zapravo sitan i malen u ovom kozmosu!

  • SoloHan:

    Kad vidiš ovoga i Marasa i postaneš svjestan da će adeze vladat zauvijek.