Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bačić:

'Grmoja se mora ispričati Jandrokoviću jer mu je prijetio!'

Branko Bačić
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
23.11.2017.
u 12:36

Tvrde da je počinio kazneno djelo i isprika je najmanje što od njega očekuju.

Predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a Branko Bačić poručio je danas s konferencije za medije kako se Mostov Nikola Grmoja mora ispričati predsjedniku Sabora Gordanu Jandrokoviću jer mu je jutros u sabornici dva puta prijetio.

Tvrde da je počinio kazneno djelo i isprika je najmanje što od njega očekuju.

– Ovu konferenciju za novinare organizirali smo zbog zaštite digniteta Hrvatskoga sabora. Morali smo reagirati jer je zastupnik Nikola Grmoja prijetio predsjedniku Sabora. Time je počinio kazneno djelo prijetnje iz članka 139. Kaznenog zakona. Na dva upita predsjednika Sabora je li to prijetnja, on je oba puta potvrdno odgovorio – poručio je Bačić. Podsjeća da zastupnici imaju imunitet za izraženo mišljenje i glasovanje, ali ne za počinjenje kaznenih djela.

– Zamislite što bi Nikola Grmoja napravio da je njemu netko prijetio. Najmanje što on može učiniti jest da se javno ispriča predsjedniku Sabora. Ovom press-konferencijom štitimo dignitet svakog zastupnika i Hrvatskog sabora – dodaje Bačić. Vjerovali su u HDZ-u, nastavlja, da će nakon jučerašnjeg cirkusa u Saboru zastupnici naučiti lekciju o ponašanju kako ne bi dodatno urušavali dignitet institucije. Pozvao je svoje kolege iz stranke da ne urušavaju dignitet Sabora svojim raspravama, a tom se apelu pridružio i njegov stranački kolega Josip Borić.

Branko Bačić
1/105

– Morali smo kao Klub reagirati, jer smo jučer svjedočili još gorem ponašanju predsjednika HSS-a koji je pozivao zastupnike na fizički obračun. HDZ je reagirao primjereno u želji da smiri tenzije jer ne želimo da se scene iz parlamenata drugih zemalja pojavljuju kod nas – tvrdi Borić. Smatra kako je oporba jučer radila kaos u sabornici u nedostatku argumenata na proračun.

– Imamo sjajan proračun, a oni su to opstrukcijom htjeli staviti u drugi plan – zaključio je Branko Bačić.

Komentara 78

DU
Deleted user
13:04 23.11.2017.

Ako je napravio kazneno djelo, onda isprika ne znači ništa.Pa zna se kakve su sankcije za kazneno djelo.

Avatar pametnom_dosta
pametnom_dosta
13:42 23.11.2017.

Zaštititi dignitet sabora --ahahahahahahhaha

ST
stefj
12:55 23.11.2017.

He, he, Beljak i Grmoja, ne znaš tko je gori. Način komunikacije iz osobnog života prenose u sabor, ne mogu se suzdržati... Općenito, kakva je razina diskusije u saboru, ne bih se čudio da se pomlate. Sve više liči na reality show, jedino je žalosno, da za razliku od pravih reality show-ova ovo mi plaćamo i nemamo izbora. Na komercijalnim televizijama one bar same plaćaju, a mi biramo da li gledamo ili ne... Uz ovakav sabor jedna diktatura uopće ne izgleda loše...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije